Prazniku primerno lahko okrasite predvsem jedilnico in kuhinjo, ki sta te dni še posebno obiskana prostora. Seveda lahko te kotičke doma dekorirate s klasičnimi velikonočnimi okraski, kot so pirhi, zajčki in cekarčki, vendar lahko uporabite tudi druge predmete. Domišljija naj ne pozna meja.

Najprimernejše barve

Na voljo imate cel kup možnosti, kako polepšati dom in v njem pričarati praznično razpoloženje. Velikonočne okraske lahko kupite preko spleta ali pa jih izdelate kar sami, če ste bolj ustvarjalne narave. Priporočamo vam, da v vsakem primeru izberete pastelne barve, kot so rumena, roza, morda, bela in zelena, ter se raje izognite uporabi jesenskih barv, denimo ognjeni rdeči in oranžni.

easter_dining_table1.jpg

Ideje za dekoracijo jedilnice in mize

Na mizo ali drugam v jedilnico zlahka postavite sobne rastline ali šopke sezonskega cvetja in zelenja, ki jih lahko umestite tudi v druge predele doma. Kupite lahko na primer posodo za sol in poper v obliki zajčka ali pa okrasno vazo z velikonočnim motivom. Iz drobnih lesenih vejic ali slame zlahka spletete ptičje gnezdo, v katerega položite pisane pirhe. Gnezdo obložite z mahom, nato pa ga postavite na jedilno mizo ali drugam.

easter_nest_basket.jpg

Omislite si lahko krožnike, pladnje, kuhinjske krpe, posode za kruh in celo preproge, ki jih krasijo motivi, povezani z veliko nočjo. Po drugi strani pa na mizi ne sme manjkati niti praznično okrašen namizni prt. Letos so zelo trendovske sladkarije v obliki zajčkov in pirhov, še bolj pa keramične košare, zajčki in leseni detajli. Priporočamo vam, da okraske razporedite kar na vse mize v domovanju.

Obročki za prtičke

Celemu prostoru boste podarili poseben pridih, če serviete iz tkanine spnete z obročki za prtičke. Obstaja več različnih oblik in stilov obročkov, če želite biti kreativni, pa jih izdelajte kar sami iz naključnih predmetov in dekorirajte z velikonočnimi temami.

Več navdiha za dekoracijo jedilnice in jedilne mize pa poiščite v naši fotogaleriji.