Najprej izberite krožnike in steno, ki jo želite poudariti s to praktično dekoracijo, nato pa uredite krožnike v različnih sestavah oziroma zaporedju, da ugotovite, katera kombinacija se najbolje poda v interjer. Lahko jih pritrdite v poševni ali navpični liniji, bodisi v obliki kroga ali drugega geometrijskega motiva.

wall_plates.jpg

Določite vzorec dekoracije in pritrdite žeblje

Naslednji korak je, da na steno pritrdite žeblje, na katere boste obesili krožnike. To je zelo pomemben korak, zato žeblje natančno poravnajte v želeno linijo, da oblikujete dekorativni vzorec, pri tem pa pazite, da je med njimi dovolj prostora za premer krožnikov. Žeblji so lahko razporejeni tudi naključno brez določenega zaporedja – pazite le, da so nameščeni v skupinah in ne posamično, saj je dekoracija tako videti lepša.

wall_plates1.jpg

Priporočamo vam, da si izrišete vzorec dekoracije, tako da boste lažje določili in izmerili, kam krožnike obesiti. Označite lahko središčno točko dekoracije, okoli katere nato razporedite preostale krožnike glede na vaš dizajn.

Poskrbite za ravnovesje

Ko razporejate krožnike na steni v določeno obliko, morate to storiti tako, da so enako uravnoteženi. Cela dekoracija naj bo v ravnovesju, ne glede na to, ali izberete ovalno obliko ali pa bolj zapleten vzorec. Za popoln videz stensko dekoracijo dopolnite z ujemajočimi se okrasnimi blazinami ali elegantno vazo.

lisa_congdon_kitchen_plate_wall_dwell.jpg

Več stenskih dekoracij s krožniki, ki vam bodo morda v navdih, pa si oglejte v naši fotogaleriji.