Peskovnik

Tudi če se letos ne morete odpraviti na plažo, lahko delček morja prinesete na svoj vrt. Otrokom kupite ali pa sami zgradite peskovnik, ki ga postavite na dvorišče, zraven terase ali na drugo poljubno mesto. Pazite le, da ga zaščitite pred neposredno sončno pripeko z velikim senčnikom ali pa ga postavite pod mogočno drevesno krošnjo, ki mu bo dajala senco.

Gugalnica

Če imate na vrtu večje drevo, lahko nanj pritrdite preprosto gugalnico, ki jo lahko uporabljate celo sami, saj ni namenjena le otrokom. Gugalnico lahko iz močne vrvi, lesene deske ali rolke izdelate sami, pri tem pa naj vam pomagajo tudi najmlajši.

gugalnica_d.jpg

Kuhinja za malčke

Imate zunaj pokrito območje, na primer veliko verando? Izkoristite jo in čez poletje tja premaknite otroške igrače, še posebno, če se vaš malček rad igra z otroško kuhinjo. Preprosto kuhinjo za igranje lahko naredite celo sami – zadostovalo bo že nekaj loncev, pladnjev in skodelic, sestavine za »pripravljanje obrokov« pa lahko otroci naberejo v naravi.

Vodna miza

Za dojenčke in predšolske otroke pa je odlična doma izdelana vodna miza, ki se vključi v še tako majhen zunanji prostor. Večjo plastično posodo brez ostrih robov enostavno namestite na preprosto leseno konstrukcijo, podobno mizi, in vse skupaj postavite na izbrano mesto. Posodo napolnite z vodo in že je pripravljena, da v njej okopate najmlajše.

vodna_miza.jpg

Vožnja po jekleni vrvi

Če imate starejše otroke in ste tudi sami bolj adrenalinski tip človeka, lahko uživate v divji vožnji po jekleni vrvi (zip line), ki jo pritrdite med dve večji drevesi. Jekleno vrv na eni strani pritrdite na višje mesto, do katerega se boste povzpeli po lestvi ali v drevesno deblo vgrajenih stopnicah, na drugi strani pa na nižjo lokacijo, kjer se boste lahko varno ustavili.

Hišica ali trdnjava za igranje

Najbolj ambiciozen projekt na seznamu je zagotovo izdelava lesene hišice na drevesu ali trdnjave, ki jo postavite na tla. Če je izdelava otroške hišice z dvokapno streho za vas prevelik zalogaj, vam svetujemo, da hišico sestavite le iz preproste ograje, ki jo v obliki kvadrata postavite na zelenico. V ograjo z žago izžagajte okna, vrata in že je nared.

Igre na travi

Igranje na mehki zelenici je odlična priložnost, da se zbere in druži cela družina. Na travi lahko med drugim igrate nogomet, če postavite gole, badminton, pikado, balinanje, metanje podkev in druge zabavne otroške igre. Pokažite kanček domišljije in malčkom uredite atraktiven prostor v okolici doma, ki bo spodbudil tudi njihovo domišljijo.