Žareči aranžma iz školjk

Velike školjke lahko uporabite, da svoj vrt ob večerih dopolnite s pridihom obale in romantičnim vzdušjem. Na sliki vidite školjke vrste Lyropecten nodosus, ki smo jih namestili na plitev pladenj s peskom in na sredino vsake položili svečo v kozarčku, da plameni varno gorijo. Pladenj položite na nizko mizico in ob soju sveč uživajte v umirjenem srkanju večernega kozarčka pijače.

vrt_skoljke.jpg

Petrolejke

Miza, ki je razsvetljena s petrolejkami, bo žarela prav tako romantično, kot če bi bila okrašena s svečami, vendar brez nevarnosti, da bi veter ugasnil luči. Luči lahko postavimo na mizo ali pa jih obesimo na ročaj na katero od strateških mest na terasi ali vrtu.

Pergamentni ščiti

vrt_pergament.jpg

Koktajle ob sončnem zahodu si boste mnogo bolj zapomnili, če boste pojemajočo svetlobo dopolnili z lučmi s pridihom Azije. Ta namizna različica je sestavljena iz pisanih listov pergamenta, ki v sredini skrivajo sveče v kozarčku, posebno ogrodje pa daje svetilkam oporo.

Laterne iz origamija

Struktura je podobna balonu, izdelana pa je s tehniko origami. Namestite jo okoli baterijskih luči in na koncu dodate dekorativno pentljico. Za večji pridih kitajske kulture jih obesite na bambusove palice.

Enostavne sveče iz peska

vrt_pesek.jpg

Barvni pasovi iz peska, ki obdajajo svečo v kozarčku, ustvarjajo vesele in zabavne švigajoče plamene.

Prevleke za sveče

Imate steklene kozarčke za sveče, ki so videti pusti in dolgočasni? V trenutku jih spremenite v modne predmete tako, da jih odenete v dekorativne kose tkanin.

Žareče vaze

vrt_zarece1.jpg

Vaze velikih oblik oblecite v različne plasti barvnega prosojnega papirja, s čimer boste dosegli žareč sij, ki bo pričaral prijetno vzdušje na vašem vrtu.

Sveče iz limon

Ste vedeli, da lahko tudi limone spremenite v čarobne sveče? Uporabite limone, ki ste jih prej izvotlili, ter vanje nalijte čebelji vosek. Dobili boste naravno dišeče in hkrati varne sveče.

Umetelne luči

vrt_umetelno.jpg

Poskrbite za prijetno razpoloženje z umetelnimi lučmi, ki jih obesite na drevesa ali mrežasto ogrodje. Viseče luči, kot jih vidite na sliki, podnevi izkoriščajo sončno svetlobo, v mraku pa se avtomatično prižgejo ter tako tudi najbolj navadno zunanjo jedilnico spremenijo v elegantno.

Aranžma iz cvetlic in sveč

Kombinacija cvetlic in soja sveč ni nič novega, če pa jih združimo, dobimo namizno dekoracijo, ki je primerna za vsako sproščeno pomladno ali poletno zabavo. Sveče namestite v visoke steklene posode in na zunanjo stran posod namestite cvetlico, obrežite steblo, da bo ustrezalo velikosti vaze in jo privežite z rafijo v barvi rože. Vsakega izmed teh aranžmajev postavite na krožnik vode, ki bo rože ohranjal sveže.

Plavajoče sveče

vrt_plavajoce.jpg

Soj plamenov, ki odseva na lesketajoči se površini vode, je videti dvakrat bolj žareč in zanimiv. Plavajoče sveče v trenutku dodajo bogato vzdušje k drugače vsakdanji mizi.