Barve, ki ne pomanjšujejo

Dodajte nekaj barve in vaše stanovanje bo čisto drugačno. Izognite se temnim barvam, saj te prostor vizualno še pomanjšajo. Najboljša izbira za majhna stanovanja so živo rumena in svetlo modra barva, pa tudi z drugimi živimi barvami ne boste udarili mimo. Če vam ni do tega, da bi prebarvali celo steno, lahko z živimi barvami pobarvate le robove vrat, tal in ali stropov. Če živite v najemniškem stanovanju, uporabite barve iz lateksa, ki jih boste lahko ob izselitvi zlahka prebarvali nazaj v prvotno barvo.

small_apartment_living_room_design_1.jpg

Tapete za popestritev sten

Stene lahko okrasite tudi s tapetami. Če živite v najemniškem stanovanju, si omislite začasno tapeto iz lahke bombažne tkanine, ki jo lahko na steno pritrdite s tekočim škrobom. Najprej tkanino na steno pritrdite, nato pa nanjo z gobico ali s pršilom nanesite škrob. Odstranite lepilo in uživajte. Ko pride čas za izselitev ali pa se boste tapete naveličali, jo boste z lahkoto odstranili, pa tudi oprali in znova uporabili, če boste to želeli. Stene obrišite z mokro krpo, morebitne ostanke škroba pa postrgajte z olfa nožkom ali škarjami.

Kam s stvarmi?

Če živite v majhnem stanovanju, stvari nikar ne postavljajte v kot, saj boste prostor tako še dodatno zmanjšali. Za shranjevanje uporabite stene. Nanje namestite police ali omarice. Na vrhnjo polico odložite stvari, ki jih ne uporabljate pogosto. Idealen prostor za shranjevanje je tudi prostor pod posteljo. Uporabite ga!

small_apartment_living_room_design_1_1.jpg

Izbira pohištva

Če imate manjši kabinet, ga spremenite v pisarno. Namesto mize namestite širšo polico, ki jo lahko uporabljate kot delovno površino. Prostor od drugih ločite s zaveso. Ne samo, da boste na ta način ločili delovni od bivalnega prostora, priročna pisarna vam bo zelo prav prišla tudi ob nenapovedanih obiskih. Če imate zelo malo prostora, kupite zložljivo posteljo ali kavč, ki ga je mogoče raztegniti.