Garsonjero je najtežje opremiti zato, ker moramo v majhnem prostoru razporediti tako različne namembnosti. Prav zato je treba k opremljanju pristopiti z veliko mero ustvarjalnosti in domišljije, ki omogočita, da je končni rezultat lahko funkcionalen, vendar še vedno privlačen.

Začnite s posteljo

Postelja je praktično najpomembnejši kos pohištva, zato začnite opremljati tako, da se najprej odločite, kam jo boste postavili. Poskušajte najti prostor, ki nudi kar se da veliko zasebnosti – kar v garsonjeri pomeni, da denimo ni viden ravno takoj, ko gostje vstopijo skozi vhodna vrata. Najboljša rešitev je po navadi, da jo postavite v najbolj oddaljen kot. Lahko pa izberete tudi dvižno posteljo, ki je čez dan skrita v omari, s čimer privarčujete veliko dragocenega prostora.

Uredite dnevni kotiček

Tako imenovan dnevni prostor, kjer boste preživljali največ časa, uredite v delu garsonjere, ki je najbližje vhodnim vratom. Določite njegov središčni del ter okoli njega razporedite sedišča. Središče je lahko televizor, lahko pa je tudi klubska mizica. Za boljši izkoristek prostora izberite sedežno garnituro, v katero lahko shranjujete stvari. Da pa boste ta del čim bolj ločili od preostalega prostora, ga označite z enako veliko preprogo.

Postavite delovno mizo

Nato uredite svoj delovni prostor, ki ga načrtujte poleg dnevnega dela in kuhinje. Izberite mizo, na katero lahko postavite računalnik, ter jo obrnite tako, da gleda proti oknu ali sobi. Tako ustvarite občutek večje prostornosti.

Izberite jedilno mizo

Jedilno mizo postavite ob kuhinjskem delu. Poiščite takšno, ki jo lahko zložite; če pa to ni mogoče, izberite vsaj takšne stole. Ta del naj vsekakor deluje čim manjši in naj se čim bolj zlije s kuhinjo. Miza je lahko tudi »podaljšek« kuhinjskih elementov ter vam tako ne jemlje dodatnega prostora v tesnem stanovanj.

Ločite različne dele stanovanja

Posamezne dele garsonjere lahko ločite tudi s premičnimi stenami. Nekatere so tako umetelno poslikane, da v vaš dom pri priči vnesejo veliko mero umetnosti. Postavite pa lahko odprte omare s policami, ki ločijo prostor, vendar vseeno prepuščajo svetlobo in zrak ter dajejo vtis bolj odprtega prostora.

Vir: www.homedit.com