Ob besedi futurističen mnogi najprej pomislijo na tehnične izume in naprave, vendar pa lahko z besedo označite tudi edinstven slog sodobnega vrtnega pohištva, ki je trenutno še posebno trendovsko in priljubljeno. Moderno vrtno pohištvo je ustvarjalen kos vrtne opreme, ki navdahne in popestri cel zunanji prostor.

Zadnji trendi vrtnega pohištva

Na vrtnih sejmih in razstavah vrtnega pohištva po celem svetu so oblikovalci predstavili široko paleto vrtnega pohištva, od navadno oblikovanih kosov do neobičajno zasnovanih elementov, ki so na prvi pogled povsem futuristični in unikatni. Tako je izredno modno atraktivno vrtno pohištvo, ki pomaga nahraniti vašo kreativnost, obenem pa je dovolj udobno, da se na njem sprostite in preženete stres.

v_trendu_je_futuristicno_vrtno_pohistvo_c.jpg

Izbor ustreznega vrtnega pohištva je lahko težka naloga, ki vam vzame veliko časa in raziskovanja. Morate se namreč prepričati, da kupite trpežno vrtno opremo, ki bo dolgoročno prenesla vse vremenske vplive. Zraven mize zato postavite kavč, naslonjače ali stole, namenjene vsem vremenskim razmeram, v območje pa umestite tudi ognjišče ali kamin ter sodobno razsvetljavo, na primer solarna svetila ali solarne svetlobne verige.

Futurističen dizajn so v izdelke vpletli številni oblikovalci

Med drugim so futurističen dizajn in živahne barve v svoje izdelke vpletli mnogi oblikovalci vrtnega pohištva. Italijanski proizvajalec pohištva Delta Salotti je denimo predstavil novo kolekcijo vrtne opreme, imenovano X-Out, ki odlično odraža trend kreiranja dnevnega prostora na prostem. Mehko oblazinjeni kavči intenzivnih barv so namreč videti kot sedežne garniture v sodobno opremljenih bivalnih prostorih.

v_trendu_je_futuristicno_vrtno_pohistvo_b.jpg

V veseli barvni paleti lahko zadnje čase najdemo vrtno pohištvo iz aluminija, lesa, umetnega (tehno) ratana in plastike. Vzdržljiva, prožna in mehka plastika je tako postala najljubši material za izdelavo pohištva, saj jo uporabljajo številna zveneča oblikovalska imena, kot so Vondom, Plust, Moroso in Magis.

Več posnetkov neverjetno atraktivnega vrtnega pohištva pa si oglejte še v naši fotogaleriji.