Dekoracija

Ob božično-novoletnih praznikih je po navadi tudi streha deležna nekaj naše pozornosti. Njeno krašenje pa zna biti v primeru snežne odeje ali poledenelosti še toliko bolj nevarno, kot je že sicer. Pri tem početju bodite izredno previdni.

Odstranjevanje ovir

Odstranite vse, kar ne sodi na streho. Zaradi kakršena koli predmeta na strehi namreč pozimi ali ob daljšem deževnem obdobju voda z nje ne odteka tako, kot bi morala. Ker voda ne more s strehe, gre skozi njo, to pa lahko v vašem domu povzroči velikansko škodo.

roof_repair_companies_1.jpg

Poškodba strehe

Streho lahko poškodujejo tudi predmeti, ki jih sami položite nanjo, še posebno, če so težki. Nikar nanjo ne pritrjujte dekoracij, če ne veste, kako se tega lotiti varno tako za lastno varnost kot za zdravje strehe. Streho lahko poškodujete tudi s hojo po njej.

Stanje strehe

Preden se povzpnete na streho, preverite, če to lahko storite varno. Razrahljane, počene ali kako drugače poškodovane kritine so lahko smrtno nevarne. Na strehe v slabem stanju tudi nikar ničesar ne postavljate, saj jo boste še bolj oslabili in s tem še dodatno ogrozili vse ljudi pod njo.