Osnovni premaz

Mnogi menijo, da je osnovni premaz nujno potreben in temu lahko samo pritrdimo. Še posebno, če si želite steno obarvati z bogato, močno rdečo barvo ali katerim drugim živim odtenkom. Osnovni premaz namreč površino pripravi na barvo. V primeru premaza bomo barvo na steno veliko lažje nanesli, pa tudi veliko bolj se bo sprijela s površino. Rezultat bo zato veliko boljši. Je pa možno kupiti tudi barvo, ki ima v sebi že tudi osnovni premaz. Predlagamo, da posežete po njej in prihranite tako denar kot čas.

yellow_interior_design_wall_paint.jpg

Dva nanosa

Eden od največjih mitov je, da morate barvo vedno nanesti dvakrat. To namreč sploh ne drži. Vse je odvisno od proizvajalca oziroma kvalitete barve in njene nianse ter obstoječe barve stene. Včasih bo zadostoval en sam nanos, spet drugič pa boste želeni rezultat dosegli šele po treh nanosih.

Stropi

Velikokrat se skoncentriramo samo na barvo sten, na strope pa kar pozabimo. A tudi ti bi si zaslužili kakšno poživitev. Lahko se odločite tudi za kakšen bolj kompleksen vzorec, denimo cvetlični potisk ali kockast dizajn. S tem boste zagotovo zbudili veliko pozornosti in poželi številne pohvale in občudovanja prijateljev ter drugih gostov.

paint_after_1.jpg

Zaščitni trak

Pogosto se razvije tudi debata o tem, ali moramo resnično s trakom zaščititi površine, za katere ne želimo, da nanje pride barva. Trak bo sicer preprečil neželeno obarvanje, po drugi strani pa je njegova namestitev časovno precej potratna, zna pa se zgoditi tudi, da boste ob njegovi odstranitvi odkrušili še kaj barve in tega si zagotovo ne želite, kajne? Zato vam svetujemo, da si za težavna območja okoli oken in vrat vzamete več časa in se jih lotite nadvse previdno. Če uspe brez uporabe traku delo opraviti poklicnim pleskarjem, zakaj ne bi tudi vam?