Celotno steno ali strop, če ga želite trendovsko poudariti, lahko spremenite v kolaž odsevov. Za dekoriranje preprosto uporabite naslednje edinstvene sodobne ideje, ki vas bodo zagotovo očarale, v vaše bivalne prostore pa bodo vnesle veličasten pečat.

Z zgoščenkami obloženi zidovi

Zakaj ne bi delček visokotehnološkega dizajna vključili tudi v dizajn interjerja? Živimo v družbi tehnologij in računalnikov, kar naj se pozna tudi v vašem domovanju – stene dnevne sobe ali denimo hodnika preprosto obložite z zgoščenkami (CD-ji ali DVD-ji), ki jih na steno namestite s hrbtno stranjo obrnjeno navzven. Zgoščenke pritrdite čim bližnje drugo k drugi, tako da bodo delovale kot mavrične plošče okrogle oblike, ki odbijajo svetlobo po sobi. Celoten zid bo videti kot unikatno sodobno ogledalo.

z_zgoscenkami_oblozena_stena.jpg

Uporabite lahko stare zgoščenke, na katerih je posneta glasba, ki je danes ne poslušate več, ali pa kupite nov paket najcenejših zgoščenk, saj niso drage. Priporočamo vam, da stene oziroma strop najprej polepite s tapetami, saj tako zaščitite stenske površine, zgoščenke pa nato na tapete zlahka enostavno prilepite z močnim lepilom. Izberite enobarvne tapete srebrne ali črne barve, ki bodo elegantna kulisa svetlečim zgoščenkam v ospredju.

S sijalkami obložen strop

Stare sijalke z žarilno nitko ali druge odslužene sijalke (po možnosti iz prozornega stekla) reciklirajte in iz njih sestavite zanimivo stropno dekoracijo, ki bo celi sobi podarila sodobno vzdušje. Z ostrim nožem previdno odrežite zgornji del kovinskega tesnila in odstranite žarilno nitko, dokler vam ne ostane le votla steklena sijalka. Z belim lepilnim trakom nato zalepite ta del z ostrim robom, sijalke pa nanizajte na ozek trak iz raztegljivega najlona, iz katerega lahko naredite zanke, nanje pa obesite sijalke. Vrvico s sijalkami, ki jih nanizajte čim bližje, pritrdite pod strop. Seveda lahko odslužene sijalke pustite tudi nedotaknjene in jih le navežete na vrvico ter obesite.

sijalke_na_nitki.jpg

Z ogledali okrašeni zidovi

Ne nazadnje pa lahko ustvarite tudi sodobno stensko umetnino iz uokvirjenih ogledal. Če imate doma veliko ogledal različnih ali enakih velikosti, jih uokvirite v preproste lesene okvirje, ki ste jih prej prebarvali v kovinsko srebrno barvo. Ogledala z okvirji zatem namestite na steno ali strop, tako da iz njih oblikujete velik montažni kvadrat ali krog. Kreirate lahko tudi vzorec, če imate ogledala pravokotne oblike: prvo ogledalo obesite pokonci, drugo po širini, ta preprost vzorec pa ponovite čez celo linijo. Drugo vrstico začnite v nasprotnem vrstnem redu.