V sobi lahko uporabite samo eno vrsto lesa

Popolnoma ujemajoč les lahko deluje preveč popolno, mešanica različnih vrst lesa pa naredi sobo zanimivo in ji doda osebno noto.

tam.jpg

Najpomembnejši kos pohištva je sedežna garnitura

Sploh ni pravila, ki bi določevaol, da mora v dnevni sobi sploh biti sedežna garnitura! Štirje naslonjači so lahko prav tako udobni, seveda pa lahko kavč še vedno uporabite v kakšnem drugem prostoru, morebiti v udobni knjižnici.

Bodite previdni pri dekoraciji majhnih prostorov

Majhne sobe so odlične za dramatično dekoracijo. Stene lahko polepite s potiskanimi tapetami, z njimi pa lahko okrasite tudi strop. Lažje, bolj varno in manj drago za vas je, če to dramatičnost spravite iz sebe v majhni sobi. V dnevni sobi bi se morda hitro naveličali drznega vzorca, manjšo sobo, ki jo hkrati manj uporabljate, pa takšen vzorec naredi vznemirljivo.

wallp.jpg

Vsaka soba potrebuje preprogo

Res je, da so preproge središče sobe, a to vendarle ne pomeni, da so povsod obvezne. Če jih odstranite, boste s tem odprli sobo. Lesena ali kamnita tla so lahko naravnost čudovita. S tem si boste tudi olajšali pometanje, zlasti v kuhinji pod umivalnikom.

Slogi pohištva se morajo skladati

Če boste prostor napolnili z barvo, teksturo in več različnimi vrstami stila, bodo vaše dekorativne odločitve dlje časa aktualne. Dodatki so ravno pravšnji način, s katerim lahko zagotovite, da se vaša soba ne bo znašla ujeta v določenem časovnem obdobju ali tematiki.

Mizico je vedno treba postaviti pred kavč

Pozabite na tradicionalne mizice, na katerih gostom ponudite kavo. Najbolj raznovrstna mizica za kavo je tabure, pokrit s pladnjem! Tako dobite dodaten prostor za sedenje, pladenj pa uporabite za pijačo, daljinske upravljavce in še kaj.

kava.jpg

Starinsko pohištvo pustimo takega, kot je

Naj vas ne bo strah prebarvati kakšnega kosa starinskega pohištva. Prav vsak kos pa res ne more biti rjav!

Za majhno spalnico uporabljamo majhno pohištvo

Majhni kosi pohištva bodo majhno spalnico naredili še manjšo, kot je v resnici. Poskusite z visoko posteljo, ki ima še višjo vzglavno posteljno končnico. Vaša soba bo v trenutku videti večja.

Stoli v jedilnici morajo biti del ujemajočega se kompleta

Poigrajte se in za jedilnico poiščite različne vrste stolov. Tudi v dnevni sobi verjetno ne bi želeli gledati šest identičnih kosov pohištva, kajne?

stolpnic.jpg

Otroške umetnine niso za razstavljanje

Umetnine vaših malčkov lahko v prostor prinesejo barvo in veselje. Risbo lahko daste v pisan okvir ter jo obesite na takšen prostor, na katerega sicer ne bi pomislili. Te risbe so pomembne tako za vas kot tudi za vašega otroka, hkrati pa so polne ustvarjalnosti, svobode in neomejenega duha.