Park je v tem času pravljično zelen, lep tako v sončnem kot tudi deževnem vremenu, zato vas vljudno vabimo, da ga obiščete. Med drugim si lahko ogledate razstavo umetniških del, se odpravite na jogo, obiščete zanimive strokovne prireditve ali pa se z otroki udeležite ustvarjalnih delavnic.

Postavitev in otvoritev razstave Razodevanje miru

Umetnika Tanja Prušnik in Rafael Samec sta v Arboretumu pripravila razstavo umetniških del z naslovom Razodevanje miru, ki bo v Arboretumu gostovala od 22. julija do 21. oktobra 2012. Vljudno vas vabimo, da se udeležite otvoritve razstave, ki bo v soboto, 21. julija. 2012, ob 18. uri, v prostorih stare upravne zgradbe. Čaka vas pester kulturni program.

joga_v_potoku.jpg

Joga v parku

Beseda joga v sanskrtu pomeni »ponovna združitev« ali »ponovno povezati se«, saj sistematična vadba tehnik joge razvija zdravje, skladnost in uravnoteženost telesa, uma, zavesti in duše. Pridružite se vadbi joge v parku, vsako poletno nedeljo, od 24. junija do 26. avgusta, od 17.00 do 18.30 ure. Vadba je brezplačna, plačati je potrebno vstopnino v park.

Mantra Gajatri

V današnjem nemirnem obdobju, ko se vse spreminja, posameznik potrebuje oporo v vsakdanjem življenju. Mantra Gajatri je takšna opora in zaščita. Pravilno in redno ponavljanje mantre Gajatri nas varuje pred slabim, prinaša v naše življenje mir, zdravje, blaginjo ter energijo duha. Vabljeni, da se z nami družite vsako soboto v juliju in avgustu, ob 18. uri, v Zgornjem angleškem parku.

Julijske strokovne predstavitve

V juliju za vrtoljubce pripravljajo strokovno predstavitev Matjaža Mastnaka o poletni negi vrtnic in sklop predstavitev na temo začimb v prehrani. O negi vrtnic se boste lahko poučili v četrtek, 19. julija, ob 18.00; o skrivnosti začimb pa med 24. in 29. julijem, ko predavateljici Sanja Lončar in Marija Kočevar Fetah pripravljata sklop predavanj s spremljevalnim dogajanjem.

mavricne_igrarije.jpg

Poletno kratkočasenje za najmlajše

Otroci se ta vikend lahko udeležite dveh delavnic iz sklopa Mavrične igrarije. Prijave so obvezne na email izvajalca (sad.mavrica@gmail.com). Delavnici sta zadnji v juliju, z njimi bomo ob zadostni udeležbi nadaljevali v avgustu. Sicer pa vas v parku čaka dežela Hut Hut, leseni amfiteater za gladiatorske boje, gusarska ladja išče kapitana, labirint vas popelje na razgledni stolp, odkrijete lahko okostje dinozavra in si z igro v Arboretumu polepšate počitniške dni.

Zelišča

Z gojenjem zelišč doma si lahko priskrbite zdravilna, začimbna in okrasna zelišča. Lahko jih sadite v vrt ali v lonce za na terase, okna in balkone. Zelišča, ki jih gojite v posodah, redno zalivajte in pognojite s tekočim gnojilom. Oglejte si ponudbo zelišč v spletni trgovini ali vrtnem centru. Naj prijetno zadiši v vašem vrtu in kuhinji!