V knjigi se avtorja, Mateja Tea Dereani in Miha Berčič, ustavita tudi pri živi (surovi) hrani in bralca peljeta do spoznanja klasičnih napak prehranjevanja. V knjigi je kar nekaj zelo okusnih in preprostih presnih receptov, brezgluteinskih jedi, jedi navdihnjenih s širilansko kuhinjo in še in še…. »Rdeča nit knjige je ostala enaka kot pri prvih dveh, in sicer veganska kuhinja iz ekoloških sestavin, brez razhudnikov in sladkorja« naju k branju povabita avtorja srčne kuharske knjige.

Presni namaz

Za presni namaz iz indijskih oreščkov potrebujete:
20 dag indijskih oreščkov in vodo za njihovo namakanje
2 stroka česna
2 žlici stisnjene limone
1 razana žlica soli
1 dcl vode

V vodi namočimo oreščke za 2 uri. Nato vodo odlijemo. Dodamo vse ostale sestavine in zmiksamo. Naj stoji na hladnem, vsaj čez noč, ker se po nekaj urah malce zgosti. Jed je pripravljena. Namaz stoji v hladilniku 4-5 dni.

oresckinotranja.jpg

Drugačne palačinke

Za palačinke in ajdove in riževe moke (za 8-10 palačink) potrebujete:
100 g ajdove moke
100 g riževe moke
4,5 dcl vode
Sol
Kokosova ali palmova mast za pečenje

V posodi zmešajmo ajdovo in riževo moko ter sol. Ob stalnem mešanju dolivajte vodo. Palačinke specite na maščobi.