Zračno in polno naravne svetlobe

Preprostost je glavna odlika tega švedskega domovanja, ki poudarja bohemski in romantični življenjski stil. Ko vstopimo v stanovanje, nas najprej preseneti velika količina svetlobe, ki sije vanj. Okusno okrašeno v beli in črni barvi, pri čemer je bela prevladujoča, je bilo to podstrešno stanovanje zasnovano v odprtem načrtu, zato je dovolj prehodno, da stanovalcem omogoči neovirano gibanje. Zračnost je tudi sicer značilnost skandinavskega notranjega dizajna, ki jo podkrepijo leseni elementi in pohištvo svetlih barv, predvsem bele.

Majhno mansardno stanovanje v Göteborgu je bilo načrtovano tako, da ponuja vse udobje sodobnega doma, zato je kuhinja opremljena z modernimi aparati. V nasprotju z moderno opremo so tradicionalni tramovi in kamin, ki vnesejo v prostor tradicionalni nadih. Naravna svetloba, lesena tla in toplota odprtega kamina poskrbijo za udoben občutek. Kljub temu, da so barve interjerja nevtralne ali celo sterilne (za poudarek poskrbijo sivi, bež in rjavi odtenki pohištva in dekoracije), je stanovanje videti in čutiti vabljivo.

swedish1.jpg

Dnevna soba kot srce malega podstrešnega raja

Dnevna soba predstavlja srce tega majhnega stanovanjskega paradiža. Od tu je mogoče videti ves bivalni prostor ne glede na kot gledanja. S stropa visijo preprosto oblikovane svetilke v obliki sijalke in nas spominjajo na to, kako zelo enostaven je lahko skandinavski dizajn. To je nedvomno dom, v katerem se je mogoče sprostiti in v dolgih ter mrzlih zimskih dneh, ki so značilni za Skandinavijo, uživati, na primer, s knjigo v roki.

Sprehodite se z nami po tem prijetnem stanovanju v fotogaleriji.