Barve

Večina ljudi meni, da je rožnata edina barva, s katero lahko pričaramo ženstvenost. A ne bi se mogli bolj motiti. V poštev namreč pridejo vse nežne, umirjene pastelne barve. Izberite torej vašo najljubšo barvo, a v nežnem tonu in sobi dodajte nekaj miline. Za kontrast in večji vizualni učinek dodajte še nekaj temnih tonov.

Zaobljenost

Zaobljene in abstraktne oblike so ključni atribut ženstvenega dekorja. Moderni interjerji so večinoma bolj linearni, romantični dekor pa je vedno bolj feminilen. Dom opremite z naravnimi elementi, kot sta les ali usnje. Prostor okrasite z okrasnimi predmeti zaobljenih oblik.

wonderful_living_room.jpg

Vzorci in kontrasti

Ženstvene pastelne barve kombinirajte z različnimi vzorci in njim kontrastnimi barvami. Svetle pastelne barve pridejo bolj do izraza, če jih kombinirate z rjavimi, modrimi ali celo črnimi toni. Ne opremite celotnega doma z izključno ženstvenem dekorjem. Če ga imate na stenah, ga denimo uporabite še na tkaninah, pri izboru talnih oblog in okrasnih predmetov pa posezite po temnejših barvah in vzorcih.

Materiali

Ogromna postelja z mehkimi blazinami, ki kar kliče k počitku, so sanje vsakogar izmed nas. Izberite mehke tkanine, s katerimi boste omilili ostre linije pohištva. Kupite rjuhe tkanine s cvetličnim vzorcem, ki so na otip prijetne, in gosto tkane mehke preproge.

amazon_poppy_1.jpg

Asimetričnost

Če želite domovanju dodati nekaj ženstvenosti, ga opremite asimetrično. Pustite domišljiji prosto pot. Fotografije oziroma umetniška dela in druge okrasne predmete po steni oziroma drugih površinah razporedite glede na vaš trenutni navdih.

Ostalo

Nič ni bolj ženstvenega od vaze z rožami, lepotilnega kotička s parfumi in kremami za telo, košaric, polnih aromatičnih olj, in sveč nad kaminom. Več idej, kako v prostore vnesti ženstvene podrobnosti, pa si oglejte v fotogaleriji.