Na ogled bodo različne pasme mačk v pisanih barvnih odtenkih, od enobarvnih do večbarvnih, progastih, pikastih ali brez vzorca, od dolgodlakih do tistih brez dlake, od velikih do malo manjših. Na ljubljanski mednarodni razstavi v dveh razstavnih dneh običajno sodeluje okoli dvesto pasemskih mačk in tudi nekaj domačih hišnih muc. Nekatere pasemske predstavnice so v slovenskem prostoru zelo redke ali pa jih celo ni, zato je to še en razlog več za obisk razstave, ki je oba dneva odprta od 10. do 18. ure.

Bogat program za obiskovalce

Obiskovalcem bo tokrat namenjen še posebno bogat program: predstavitev mačjih pasem (v soboto in nedeljo ob 12. uri), predstavitev najlepše mačke po izboru obiskovalcev, izbor Best in Show in Best of Best, ki je del tekmovalnega dela razstave (BIS - najlepša mačka v posamezni kategoriji, BOB - najlepša mačka celotne razstave) in risalni kotiček za otroke. V soboto bodo v okviru tekmovanja BIS izbrali tudi najlepše leglo mladičev, v nedeljo pa najlepše predstavnike veteranov - mačke, stare sedem let ali več.

Informacije o pravilni oskrbi mačk

Na razstavi bodo znova brezplačno dostopne pisne in ustne informacije o pravilni oskrbi mačk in življenju z njimi, prav tako pa se bo tudi letos predstavilo društvo za zaščito in varstvo živali. Vstopnina za odrasle znaša 6 evrov, za otroke pa 3 evre.