Novi Gorenjev sokovnik Vitaway JC 4800 VMX namreč odlikuje povsem nova tehnologija pridobivanja soka »press juicing« oziroma počasno stiskanje sadja s pomočjo posebnega spiralnega ogrodja. Deluje zelo tiho, hkrati pa ne prihaja do trenja in s tem tudi ne do dviga temperature, kar pomeni da vitamini in minerali v celoti ostanejo v pridobljenem soku. Zahvaljujoč novi tehnologiji dobimo iz enake količine iztisnjenega sadja več soka, kot pri centrifugalnem sokovniku. Ker ni mešanja z zrakom, ni oksidacije in pene, sok ohrani osvežujoč okus in naravno barvo, podaljša pa se tudi čas shranjevanja soka.

 

notranjisokovnik.jpg

VitaWay sokovnik ima dve ločeni posodici za sok in kašo (pulpo), ki jo lahko uporabimo za juhe,omake, narastke ali pecivo. Zagotovljeno je tudi povsem enostavno čiščenje. Med samim delovanjem v vrat sokovnika nalijete vodo, počakajte da izteče in aparat je očiščen.