Če izberete drugo možnost, boste v interjer vključili najnovejše trende in rešili mnoge funkcionalne težave v vašem domu.

Harmoničen videz

Oblika ročajev, ki jih ponuja tržišče, ali pa so že vgrajeni v pohištvo, je zelo raznolika. Pomembno je, da posamezen kos pohištva skupaj z ročaji tvori harmoničen končni videz. Ročaji postajajo vse pomembnejši del v oblikovanju pohištva ter imajo poudarjene dimenzije, oblike, barve ali zanimiv način postavitve.

handle_otr_soba.jpg

Ročaji so lahko del površine

Poleg izbire ustreznih ročajev se lahko odločite tudi za edinstven dizajn sprednje stranice pohištva, kjer so ročaji del površine ter ne zavzemajo prostora, ampak so sestavni del stranice, ki jo odpirajo. Lahko so barvno označeni, s posebnim načinom obdelave ali zanimivo izvedbo. Včasih so vbočeni, odebeljeni ali izbočeni, toda pomembno je, da so istega materiala kot pohištvo in oprema.

Vključite osvetlitev

Zelo prefinjen in eleganten način, na katerega lahko poudarimo ročaje, ki so vključeni v površino, je vgradnja LED-osvetlitve. Mesto, ki je namenjeno za odpiranje, je največkrat oblikovano linijsko, v ozadju pa je nameščena razsvetljava. Tako dobimo namesto ročaja nekakšen svetlobni trak, ki ima poleg funkcije odpiranja povsem dekorativno vlogo, tako za pohištvo kot tudi za ves prostor.

Razgibajte videz regalov

Polno v tem primeru predstavljajo površine z ročaji, prazno pa tiste brez njih. S takšno postavitvijo ročajev razgibate videz regala, tista vrata, ki jih pogosteje uporabljate, bodo bolj funkcionalna, pohištveni element bo bolj primeren za vzdrževanje, hkrati pa boste v svoj dom vključili vse najnovejše trende.

handle_dnevna.jpg

Več idej, kako se lahko poigrate z izbiro ročajev, pa si oglejte v naši fotogaleriji.