Pohištvo, straniščna školjka, masažna kad in druge instalacije, tehnika ter ne nazadnje kozmetika zavzamejo v majhni kopalnici veliko prostora, tako da vam na koncu ostane le malo prostora za premikanje po sobi. Vendar lahko to spremenite z naslednjimi nasveti.

Kotni elementi in materiali

Za začetek je pomembno, da velikost in razporeditev notranje opreme v kopalnici uskladite sorazmerno z njeno velikostjo. Izberite na primer zračne barve elementov in veliko ogledal, ki bodo odbijala svetlobo in tako vizualno povečala prostor. Racionalno izkoristite tudi kote prostora, kamor lahko namestite kotne elemente, ki ne zavzemajo preveliko prostora, na primer police. Svetujemo vam, da se pri opremljanju majhne kopalnice odločite za bolj kakovostne materiale.

kotni_umivalnik.jpg

Bodisi simetrični bodisi asimetrični kotni umivalniki so zelo funkcionalni za utesnjene kopalnice, v katerih ni veliko manevrskega prostora. Postavite jih lahko v kateri koli kot. Če ste uporabili gladke svetleče površine in ogledala, se v majhnih kopalnicah priporoča uporaba marmorja, porcelana, keramike z glazuro in podobnega. Izbrane ploščice naj bodo manjših dimenzij, vgradnja pa naj poteka natančno: pazljivo je potrebno izvesti rezanje ploščic, da se dobro prilegajo v kote in ob robove, v nasprotnem primeru je učinek ravno nasprotni. Izberite ploščice z grobo teksturo, ki ne drsijo.

manj_je_vec_v_kopalnici.jpg

Manj je več, razen pri razsvetljavi

Ne kupujte vsega, kar vam pride pod roke, saj je zaradi majhne zasnove prostora pomembno, da najprej preučite in dobro razmislite, kako ga boste organizirali ter elegantno in ekonomično uporabili. Ker v večini majhnih kopalnic primanjkuje naravne svetlobe ali je sploh ni, naj bo umetna razsvetljava kvalitetno izvedena. Omislite si več stropnih svetil in difuzno osvetlitev, saj boste pričarali prijetno vzdušje in prostor hkrati navidezno povečali.