Vabilo

Vse se začne z vabilom. Prijatelje sicer lahko povabite ustno ali preko telefona oziroma elektronske pošte, zagotovo pa jih boste veliko bolj očarali, če boste vabila izdelali sami, jih izročili na štiri oči ali jim jih poslali po navadni pošti. Bodite kreativni. Iz kolaža izrežite kornet in kepice sladoleda ter jih nalepite na prepognjen trši papir. Ne pozabite dopisati datuma, ure in kraja zabave.

ice_cream_party_2.jpg

Meni

Kupite tablo in s kredo napišite, kaj vse ste pripravili zanje. Za dobrodošlico postrezite s penino – rosejem.

ice_cream_party_6.jpg

Okrasitev

Ne pozabite na okrasitev prostora. Kupite ali pa sami izdelajte zastavice, ki jih razobesite po sobah oziroma vrtu, če bo zabava potekala tam.

Dodatki

Pustite, da gosti na sladoled dajo tisto, kar jim najbolj paše. Na mizo postavite več krožnikov z različnimi dodatki: piškoti, sadnimi omakami, užitnimi cvetlicami, meto, prelivi, mrvicami, bomboni, zdrobljenimi oreščki, stepeno smetano… Vsako stvar označite, da bodo gostje vedeli, kaj vse ste jim pripravili.

Recept za breskovo omako (za štiri porcije)

Sestavine: ena ali skodelica in pol narezanih breskev, polovica ali tri četrtine skodelice sladkorja.

Priprava

V manjšo posodo stresite breskve in sladkor. Dajte na štedilnik, kuhajte na srednjem ognju in občasno mešajte, dokler mešanica ne začne vreti. Zmanjšajte ogenj in kuhajte ter občasno mešajte, dokler breskve ne postanejo mehke in se omaka malce ne zgosti (približno 8 minut). Odstranite z ognja in pustite, da se ohladi (približno 30 minut). Nato dajte v zamrzovalnik, da se strdi (približno 2 uri).

550_101745146.jpg


Omako lahko po istem postopku izdelate tudi iz sliv, borovnic ali kakšnega drugega sadja.

Lesen pladenj za kornete

Goste lahko presenetite tudi z doma izdelanim pladnjem za kornete. V odslužen kos lesa izvrtajte nekaj lukenj v velikosti korneta, nato pa ga prelakirajte. Kornet zavijte v prtiček in ga vtaknite v luknjo.

550_101745176.jpg

Vrečka za domov

Poskrbite, da prijatelji ne bodo domov odšli praznih rok. Dajte jim recept za kakšen poseben sladoled ali tistega, ki so ga še posebno pohvalili, poleg pa priložite še leseno žličko in lonček za sladoled.