Ogromno vode

Zadostna količina vode je prva stvar, za katero morate poskrbeti, če želite, da bo vaš ljubljenček čez poletje srečen in zdrav. Tako v hiši kot na dvorišču oziroma vsepovsod, kjer se giba, naj ima vedno na voljo polno skledo sveže vode.

Jutranji in večerni sprehodi

Psa ne sprehajajte v največji vročini, čas za sprehod si raje vzemite zjutraj in zvečer, saj je takrat najhladneje. Verjetno bo tako bolje tudi za vas, ne le za vašega ljubljenčka.


Redno česanje

Svojega ljubljenčka redno češite, da odstranite odvečno dlako. Če ima vaša žival dolgo dlako, jo lahko tudi postrižete, da ji bo čez poletje bolj udobno. Vendar s striženjem nikar ne pretiravajte, saj se lahko zgodi, da boste morali za zaščito poskrbeti še s kremo za sončenje.

Živali ne puščajte v avtomobilu

Svojega domačega ljubljenčka nikoli ne puščajte samega v avtomobilu, niti za minuto, saj lahko zaradi vročine tudi pogine. Žival je lahko v avtomobilu le, če ste poleg tudi vi in imate prižgano klimo.


Previdno v bližini globoke vode

Večina živali zna sicer že nagonsko plavati, vendar pa večinoma ne plavajo preveč dobro. Če je vaš ljubljenček v bližini vode, na primer bazena, jezera ali na plaži, ga torej imejte vedno na očeh.

So okna varna?

Ko poleti odpirate okna, da bi prezračili sobo, preverite, če je okenski rolo za zaščito pred mrčesom dobro pritrjen. Mačke namreč rade plezajo na okenske police in lahko po nesreči padejo z okna.


Pazljivo pri hrani

Morda je prisrčno, če na piknik vzamete tudi svojega psička, vendar pa se lahko kaj kmalu zgodi, da kuža konča z gobčkom v košari za piknik in poje hrano, ki zanj ni primerna, na primer čokolado ali sladkarije, zato le pazite nanj.