Ponošene blede barve so moderne

Zadnji trendi za kopalnice narekujejo tople blede odtenke, ki so sorodni beli, na primer kremno bela in slonokoščena barva. V modi so tudi svetlo zelena, modra in svetlo rjava, čeprav se lahko odločite praktično za katero koli pastelno nianso. Če se izbrali minimalistično pot in stene obdržali nevtralne, lahko poslikate ali bledo pobarvate strop v svetlo zeleno ali bledo rožnato. Kombinacija skoraj belega zidu in pastelnega stropa ter dekoracije bo delovala vsestransko, saj se ujame z različnimi stili opremljanja.

mastella_vanity_interior_view.jpg

Drznejša izbira

Če prisegate na živahnejšo izbiro, si omislite močne kontraste: črnobelo kombinacijo združite z rdečkasto rožnato ali svetlo oranžno, ki jo uporabite le za določene barvne poudarke. Črnobelo osnovo dopolnite z barvito omarico ali predali, ki so pobarvani od znotraj, tako da se njihova barva razkrije šele, ko jih odpremo. Ta barvna kombinacija se najbolje poda v sodobno zasnovane kopalnice. Pravi trend so tudi kovinske barve, kot sta zlata, srebrna in bronasta, s katerimi narišete vzorce na ogledala ali stene ter izberete barvno ujemajoče se armature.

black_and_white_modern_bathroom_design.jpg

Vzorci in teksture

Med druge zanimive trende spada tudi okraševanje sten s tapetami, na katerih se sveti geometrijski vzorec ali pa so videti kot tkanina. Med materiali izstopajo reciklirano steklo v bogatih barvnih tonih, bambusovi in leseni izdelki, natančneje lesene klopi in kopalniške preproge, lesene kopalne kadi in umivalniki, pokrovi straniščne školjke, leseni pulti ter talne obloge. Za kopalniške pulte je še posebno modna siva izbira s sivim postaranim zaključnim videzom.