Barve

Ena od prednosti domače pisarne je, da vam je ni potrebno opremiti z resnobnimi, nevtralnimi bež barvami, kot je to v navadi v korporativnem svetu. Stene prepleskajte v barvo, ki vas stimulira oziroma sprošča. Rumena naj bi stimulirala pozitivno razmišljanje, topli odtenki in mehki modri pa naj bi pomirjali. Izogibajte se snežno bele barve, saj se zelo hitro umaže, poleg tega pa je lahko tudi utrujajoča. Pisarno opremite z nekaj umetninami in atraktivno preprogo – slednja bo namreč zmanjšala hrup, pa še prijetno mehko vam bo pod nogami. Če imate dovolj prostora, v sobo dajte dodaten stol ali dvosed in svetilo, tako da boste lahko po potrebi zamenjali okolje.

Osvetlitev

Dobro razmislite o osvetlitvi prostora. Predvsem miza mora biti dobro osvetljena. Tu dajte prednost funkcionalnosti pred lepoto. Modelov je našteto, tako da pri izbiri ne bi smeli imeti prevelikih problemov. Namestite tudi stropno luč, še posebno, če delate ponoči. Tako boste malce razbremenili oči.

awesome_simple_home_office_furniture_ideas.jpg

Sedež

Kupite kvaliteten stol z dobro hrbtenično podporo, oblazinjenim sedalom in možnostjo nastavitev. Če vam klasični pisarniški modeli niso všeč, jih dajte preobleči v tkanino po lastni izbiri.

Vzdržujte red

V pisarnah se stvari kaj hitro naberejo. Vsak dan si zato vzemite nekaj minut in nepotrebne ali že podelane stvari arhivirajte oziroma jih odstranite (reciklirajte ali vrzite v koš, če prvo ni možno). Ostale stvari dajte na svoje mesto. Fascikle vidno označite, tako da boste v hipu našli tisto, kar iščete. Drobnarije spravite v lične škatle s pokrovom iz protja, lesa ali umetne mase. Če je vaš obstoječ shranjevalni sistem premajhen za vse vaše stvari, ga dokupite. Lahko se odločite za dodatne police, predalnike ali omare, odvisno od vaših želja in prostorskih zmožnosti. Če vam njihova barva ni všeč, jih prebarvajte.

home_office_design_ideas_home_office_85118.jpg

Tehnološke naprave

Ne bojte se tehnološkega napredka. Privoščite si kakšno zanimivo tehnološko rešitev, ki vam bo pomagala delo opraviti hitreje in bolj učinkovito. Če boste kupili kakšno zelo atraktivnega videza, boste z njo poleg uporabnega kosa dobili tudi lepo dekoracijo.