Omarice brez formaldehida

Omarice, še posebno njihovi notranji deli, so pogosto izdelani iz vezanega lesa ali iverk. Te so skupaj pogosto zlepljene s strupenimi lepili, ki vsebujejo formaldehid, katerih hlapi uhajajo v prostor. Formaldehid pa je znan rakotvoren material. Zato pri nakupu pazite, da je pohištvo zlepljeno z "zelenimi" lepili z manjšo koncentracijo hlapljivih organskih spojin ali brez njih, narejenimi iz tako imenovanih materialov VOC (Volatila Organic Compounds).

Les iz nadzorovane sečnje

Preverite, če je bil les, iz katerega so narejene vaše omarice, posekan legalno v skladu z načeli trajnostnega razvoja.

amy2.jpg

Ponovna uporaba lesa

Ponovna uporaba lesa je najbolj zelena rešitev, kar jih je. Ker takšen les s sabo nosi zgodovino, boste s pripovedjo o tem, kako ste prišli do njega, zagotovo očarali vaše goste.

Furnir

Furnir je tanka plast lesa, nalepljena na površino. Tako boste kuhinji dali videz in občutek lesa, ne da bi vas ob tem pekla vest, da je zaradi nje padlo toliko in toliko dreves.

Bambus

Bambus se zelo hitro obnavlja, je pa tudi močnejši in trdnejši od drugih vrst trdnega lesa.

bamboo_3.jpg

Liptus

Liptus je relativno nov izdelek, narejen iz hibrida evkaliptusa, ki raste na brazilskih plantažah. Ima vse lastnosti trdnega lesa, dozori pa v samo petnajstih letih, kar je štirikrat manj, kot za to potrebuje tradicionalni trdni les. Po videzu je podoben mahagoniju ali češnji.

Obstojnost

Obstojnost je ključni element okolju prijaznih kuhinjskih omaric. Izberite kvalitetno izdelane in robustne omarice, ki vam bodo služile vrsto let, ki so odporne na vročino in paro štedilnika ali pomivalnega stroja. Ko kupujete omarice, jih kupujte z mislijo na to, da jih boste bržkone imeli več desetletij.