Tkanina je z razširitvijo v Indijo, Malezijo, na Kitajsko in v dele Afrike dobila povsem nove vzorce, teksture in barve. Čeprav se je tehnologija proizvodnje spremenila, pa tkanino še vedno odlikuje vrhnji nanos stopljenega voska. Tega nanesejo na tkanino, nato pa jo prebarvajo. Del, prekrit z voskom, ostane neobarvan.

Posteljnina

Posteljnina iz batika v sicer dolgočasni sobi zahvaljujoč barvitemu potisku v hipu pričara čisto drugačno, aristokratsko vzdušje.

Pohištvo

Z batikom lahko oblečete tudi starinski naslanjač. Lahko pa izberete tudi kos pohištva z motivom batika.

batik_collection_from_regia_a_wonderfully_decorative_bathroom_wall_cabinet4.jpg

Prtički

Beseda batik izhaja iz malezijske besede ambatik, ki pomeni oblačilo z majhnimi pikami. Prtički so njena neposredna izpeljanka. Preveč so lepi, da bi jih skrivali ali še dodatno okraševali z obročki. Prepognite jih na pol in so nared. Tudi najbolj preprost pribor bo na njih deloval elegantno.

Stena

Batik lahko uporabite tudi kot stensko dekoracijo. Nekaj trakov tkanine položite od tal do stropa in vaša sodobno opremljena soba bo zaživela v povsem drugačni luči. Če si ne želite pisane sobe, posezite po dvobarvni tkanini v isti barvni paleti kot oprema.

batik_wall_design_with_black_and_white.jpg

Strop

Stene majhnih sob nikar ne preobtežite z umetniškimi deli, sicer jih boste vizualno še pomanjšali. Če se vam zdi, da bi soba vseeno potrebovala nekaj dekoracije, strop okrasite z nekaj kosi batika.

Slika

Če ste kupili zelo drago ali krhko tkanino, z njo nikar ne prevlecite blazin, ampak jo dajte v okvir in jo obesite na steno kot umetnino.

Prevleka za blazino

Videz enobarvne in pusto opremljene sobe boste izvrstno popestrili z nekaj okrasnimi blazinami, oblečenimi v batik. Če želite ohraniti eleganten videz sobe, posezite po manj vpadljivih barvah. Svetlo modra se bo odlično podala v belo opremljeno sobo ali v sobo z morskim pridihom.

cushion9a.jpg

Pladenj

Če kupujete vpadljiv pladenj, boste z vzorcem batika zadeli željico na glavico. Uporabite ga lahko tudi za odlaganje ključev, časopisov ali pa ga postavite na nočno omarico in nanj odložite stvari, ki jih potrebujete zjutraj.

Krožnik

Če želite, da bo vaša gostoljubost vsem ostala v spominu, gostom hrano postrezite na krožnikih z motivom batika.

Več idej za dekoracijo z motivom batika si oglejte v naši fotogaleriji.