Okrasitev mize

Mizo okrasite z nizkimi svečami in visokimi prozornimi steklenimi vazami (uporabite lahko tudi steklenice), v katere postavite rože po lastni izbiri. Potonike so denimo izvrstne za ta namen, saj imajo dolg in močan pecelj. Prozornost materiala je zaradi višine ključna, sicer se gostje, ki si sedijo nasproti, ne bi videli, s tem pa bi bil oviran tudi njihov pogovor.

Ker gre za zunanjo zabavo, se vam ni treba preveč obremenjevati s servisom in priborom. Ta je lahko star, ni nujno niti, da je iz iste kolekcije. Tudi prtički iz blaga so lahko popolnoma različni, lahko pa jih izdelate tudi sami iz odsluženega prta.

zabvrt_4.jpg

Glasba 

Prijetnejše vzdušje boste v hipu pričarali s skrbno izbrano glasbo. Pazite le, da ta ne bo preveč glasna, tako zaradi sosedov kot zaradi oviranja klepeta vaših gostov.

Osvetlitev

Poskrbite za osvetlitev prostora, saj je zelo malo verjetno, da se boste s prijatelji razšli še podnevi. Če imate drevo, okoli njega obesite luči. Lahko vzamete tudi tiste, ki pozimi osvetljujejo vaše božično drevesce (morajo pa biti namenjene za zunanjo uporabo). Na mizo postavite sveče ali laterne, osvetlite pa tudi potke. Ne pozabite na ambientalno razsvetljavo s talnimi lučmi ali baklami, zapičenimi v tla.

zabvrt_3.jpg

Miza s hrano in pijačo

Poleg jedilne mize postavite še eno, ki jo uporabite za hrano in pijačo. Pregrnite jo s prtom, nanjo pa nanjo postavite svežo limonado in druge osvežilne napitke (najbolje bo, da jih pripravite kar sami) ter hrano. Z ličnimi oznakami označite, kaj je kaj.

Da ne boste hrane pripravljali, medtem ko se bodo gosti zabavali, jo pripravite vnaprej oziroma se odločite za jedi, ki so pripravljene v hipu. Postrezite s hladno poletno juho in špageti s paradižnikom in svežimi zelišči. Za desert na žar postavite sadna nabodala (namesto lesenih palčk sadje nabodite na vejo rožmarina – s čimer bo jed dobila prav poseben okus).

zabvrt_6.jpg

Darilca

Goste pospremite domov z užitnim darilcem. V stekleno posodo za marmelado dajte nekaj kandiranega sadja. Kozarec zavežite z barvitim trakom. Lahko in poceni.