Če ste pripravljeni, da priredite popolno poletno zabavo zase in za svoje prijatelje, pa niste povsem prepričani, kako se lotiti zadeve, smo za vas zbrali nekaj uporabnih nasvetov.

Najbolj slastna poletna hrana

Poletje je kot ustvarjeno za sproščen življenjski slog, zato bi morali tej zapovedi slediti tudi pri izbiri hrane. Pozabite torej na prefinjene jedi, ki terjajo ure in ure priprave, in se raje osredotočite na preproste jedi, ki so pripravljene v le nekaj minutah. Tako boste lahko hkrati uživali v odlični hrani in v dobri družbi!

Ko pomislimo na poletje, seveda najprej pomislimo na peko na žaru. Nimate navdiha? Začnite s klasičnimi pleskavicami, čevapčiči in hrenovkami, če pa si želite malce lažjih zalogajev, pa popecite še kose piščanca in zelenjavo. Dejstvo, da lahko na žaru pečete med tem, ko klepetate s prijatelji, je seveda še dodatna prednost – tako ne boste zamudili niti enega samega trenutka zabave. Tovrstni obroki res ustvarijo prav posebno atmosfero – sproščeno, domačo in neverjetno zabavno!

Premagajte vročino in potešite žejo

Temperature so visoke, zato bodo vsi žejni – vaša zabava pa brez prave pijače zagotovo ne bo uspešna. Čas je, da se založite z dovolj pijače za vašo zabavo. Zaradi vročine in sproščene atmosfere lahko pozabite na močne alkoholne pijače, saj te gostom ne bodo prijale. Najbolj popularna pijača poletnih druženj je navadno pivo, zelo dobro pa gredo v promet tudi različne mešanice piva in sadnih pijač, kot je denimo radler, saj vsebujejo malce manj alkohola in so zato popolna izbira za vroče poletne dni.

Za goste, ki ne pijejo alkohola, in za otroke lahko pripravite še kaj drugega kot običajne gazirane pijače. Morda lahko pripravite slastno domačo limonado, ki je odlična izbira za vroče poletne dni, ali pa domač ledeni čaj, ki bo zagotovo prav hit vaše zabave.

Poskrbite za varnost hrane

Poletna vročina ni nevarna le za vašo kožo, pač pa tudi za vašo hrano. Visoke temperature lahko namreč hitro poskrbijo za širjenje škodljivih bakterij, kar lahko vodi v resne težave. Najmanj, kar se vam lahko zgodi, je nekaj dni na stranišču – seveda pa so posledice lahko še precej hujše. Ko je kuhana ali pečena, hrano pojejte takoj. Ostanki naj na mizi nikar ne ostanejo dlje kot kako uro ali dve. Bolje bo, da jih pospravite v hladilnik in nato ponovno ponudite, ko bodo gostje spet lačni.

Na daleč se izognite mešanju surovega mesa s kuhanim oziroma pečenim mesom – tega opozorila verjetno ne slišite prvič, vendar pa si ga vsekakor velja zapomniti. Ko je meso pečeno, ga nikar ne položite v isto posodo, v kateri ste hranili surovo meso – s tem boste namreč omogočili prenos škodljivih bakterij, ki bi se sicer morale uničiti med kuho ali peko.

Poskrbite za prefinjenost s seksi koktajli

Pisani koktajli so popolna izbira za prav vsako zabavo, še posebno pa so primerni za poletna druženja. Zanje ne potrebujete dragih sestavin – poskrbite le za nekaj pisanih sadnih sokov in nekaj alkoholnih pijač – ostalo pa prepustite kreativnosti vaših gostov. Visoki kozarci, zabavne slamice in nekaj dekorativnih dodatkov bodo vaši zabavi dodali pridih prefinjenosti. Zagotovo bodo prav vsi navdušeni nad mešanjem barvnih koktajlov – tudi otroci.

Ne pozabite na sladico

Prav nobena zabava se ne more zaključiti brez sladice – a ker gre za poletno zabavo in ker v kuhinji zagotovo ne želite preživeti preveč časa, naj bo sladica čim bolj enostavna. Sladoled je popolna izbira za poletno sladico, ki bo všeč prav vsem. Kupite nekaj različnih okusov sladoleda (lahko ga pripravite celo sami, če imate čas), pripravite še nekaj svežega sadja, dodajte zabavne dekoracije, kot so denimo čokoladne drobtinice – nato pa dajte svojim gostom priložnost, da sami ustvarijo svojo najljubšo kombinacijo.

Vir: www.delimano.si