Potrebščine, ki jih potrebujete, so: kis za vlaganje, voda, pršilnik, čiste bele brisačke, soda bikarbona ter metla ali sesalnik. V pršilnik zmešajte pol skodelice vinskega kisa z dvema ali tremi skodelicami tople vode. To mešanico lahko imate na zalogi za odstranjevanje organskega nereda, ki ga za sabo pustijo vaši ljubljenčki.

pets_spricka.jpg

Madež pobrišite takoj, ko ga opazite

Hitreje ko boste ukrepali, lažje boste očistili madež. Preproge in talne obloge imajo spodaj plasti podloge. Madež se hitro vpije v podlogo, zato je za vaše dobro najboljše hitro ukrepanje. Ko ste pobrisali, kar ste utegnili, razpršite plast mešanice s kisom za vlaganje na madež in okolico, da pokrijete območja, kjer morebitnih pack niste opazili. Položite čisto, suho brisačo na mešanico in čez postavite nekaj težkega za obtežitev. Težak predmet bo pritiskal na tla in omogočil, da bo naravno čistilno sredstvo zares prodrlo v zamazan material. Vse skupaj pustite stati od trideset minut do eno uro.

Po končanem namakanju madeža uporabite drugo suho brisačo in nežno popivnajte madež. Ta postopek ponavljajte toliko časa, dokler sledovi madeža na tleh ne bodo več vidni. Pustite, da se tla popolnoma posušijo. Ko so tla suha, prižgite luči in večkrat preverite, ali ste morebiti spregledali kako umazano območje. Če so ostanki madeža še opazni, nanesite drugo plast mešanice s kisom za vlaganje, pustite, da se vpije ter popivnajte območje z novo suho brisačo.

pets_soda.jpg

Poskrbite tudi za neprijeten vonj

Tla so zdaj suha in čista, vendar pa je mogoče ostal neprijeten vonj. K sreči kis za vlaganje poleg tega, da vpija madeže, absorbira tudi vonjave, zato so  te minimalne in enostavne za odstranjevanje. Da boste odstranili še zadnje sledi madežev, na tla nasujte sodo bikarbono - točno na madež ter nekaj centimetrov naokoli. Bikarbono pustite stati vsaj eno uro in potem pometite ali posesajte mešanico. Soda bikarbona bo zagotovo vpila morebitne ostanke neprijetnih vonjav, vaš dom pa bo zopet čist in prijeten za bivanje.