"Sprejem za našo šampionko Tino Maze bo jutri ob 17. uri v centru Črne na Koroškem," so potrdili v občini.

V majhni ekipi najuspešnejše slovenske športnice so sicer sporočili, da so se odločili, da se bodo takoj po Sočiju lotili priprav na nadaljevanje sezone svetovnega pokala v alpskem smučanju, v kateri ima Korošica še vedno realne možnosti za ubranitev lani osvojenega velikega kristalnega globusa za zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala. Za sprejeme, proslavljanje in zabavo v natrpanem urniku tekmovanj trenutno naj ne bi imeli časa, kratek čas med tekmami pa je želijo čim bolj izkoristiti za regeneracijo in pripravo, zato bi se s sprejemi in ostalimi družabnimi dogodki raje soočili po sezoni. A Črna jim bo očitno malo pokvarila načrte.

Že ob koncu tedna Mazejevo čakata preizkušnji v švicarski Crans Montani, superkombinacija in smuk, aktualna olimpijska smukaška prvakinja pa je med osrednjimi kandidatkami za stopničke v obeh disciplinah. Nato sledita še veleslalom in slalom v Aareju ter finale sezone svetovnega pokala z zaključnimi tekmami v Lenzerheideju.

Jutri tudi sprejem za Koširja

V Tržiču pa je že vse pripravljeno na sprejem prvega tržiškega športnika z olimpijskim odličjem, tržiškega junaka, bronastega in srebrnega olimpijca, deskarja Žana Koširja. Sprejem za nosilca dveh olimpijskih kolajn, na stopničkah je bil v paralelnem veleslalomu in paralelnem slalomu, bo jutri ob 18. uri na Trgu svobode. Sprejem za Koširja pripravlja tamkajšnja občina v sodelovanju z navijaškim klubom Žana Koširja in Športno zvezo Tržič.

Na 22. zimskih olimpijskih igrah so sicer sodelovali kar štirje Tržičani, katerim bodo sprejem pripravili po zaključku zimske sezone, in sicer 24. aprila.

OKS brez posebnega sprejema za olimpijce

Olimpijski komite Slovenije po končanih olimpijskih igrah ne bo pripravil posebnega sprejema za olimpijce. Tega so po natančnem razmisleku prestavili na konec zimske sezone. "Če bi ga priredili v naslednjih dneh, bi bilo športnikov malo. Vsi imajo obveznosti v svetovnem pokalu, tako da bomo sprejem pripravili po končani zimski sezoni," je odločitev pojasnil predsednik OKS Janez Kocijančič.

Slovenski športniki so v Sočiju osvojili osem kolajn, med dobitnike odličij pa so se poleg Mazejeve in Koširja vpisali še skakalec Peter Prevc, tekačica Vesna Fabjan in biatlonka Teja Gregorin.