Slovenski prvaki so že šestič v tej sezoni ostali praznih rok. Zadnji poraz so jim v skupinskem delu prizadejali izjemno močni tekmeci s severa Nemčije, Velenjčani pa so navkljub porazu uvrstili v osmino finala lige prvakov.

Velenjska zasedba se bo v primeru tretjega mesta v skupini D pomerila z nemškim Rhein-Neckar Löwnom iz skupine A, poljskim prvakom Vive Targi Kielce ali danskim Koldingom iz skupine B ter francoskim PSG ali makedonskima Vardarjem ali Metalurgom iz Skopja iz skupine C, v primeru četrtega - če danski Aalborg v nedeljo premagal v gosteh nemški HSV Hamburg - pa z enim od velikanov evropskega klubskega rokometa. Ali bo to madžarski Veszprem, španska Barcelona ali nemški Kiel, pa bo znano po torkovem žrebu na sedežu Evropske rokometne zveze na Dunaju.

Izbranci domačega trenerja Ivana Vajdla so vse možnosti za zmago zapravili v prvi polovici tekme. Po obetavnem začetku so v 16. minuti zaostali za pet golov (4:9), tega zaostanka pa navzlic trudu in želji niso zmogli nadoknaditi vse do konca dvoboja. Nemški rokometaši, ki jih vodi nekdanji sijajni švedski reprezentant Ljubomir Vranješ, so imeli vseskozi nadzor nad raztresenimi domačimi rokometaši. V 52. minuti so se Velenjčani sicer približali na tri gole (20:23), v prelomnih trenutkih pa naredili kopico napak, kar so izkušeni in z vsemi žavbami namazani gosti s pridom izkoristili in zasluženo zmagali v Rdeči dvorani.

"V prvem polčasu smo naredili kar enajst tehničnih napak, odločno preveč za kakovostne Nemce, ki v Rdečo dvorano niso prišli z nekaterimi najboljšimi možmi. V drugem polčasu smo se malce sprostili, zaigrali bolj učinkovito, v trenutkih, ko bi se lahko še bolj približali tekmecu, pa smo znova naredili nekaj napak," je po tekmi dejal velenjski trener Vajdl.

V velenjski ekipi sta bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Staš Skube s šestimi in Klemen Cehte s petimi goli, v gostujoči pa sta Steffen Weinhold in Bogdan Radivojević dosegla po šest zadetkov.