Velenjčani so vse dvome o napredovanju v izločilne boje lige prvakov razrešili prejšnjo nedeljo, ko so na Danskem z dobro predstavo zasenčili tekmece iz Aalborga. Z osmimi osvojenimi točkami imajo v skupini D že dovolj veliko prednost pred tekmeci iz španskega Logrona, s katerimi so se borili za napredovanje. Za konec skupinskega dela jih sedaj v soboto čaka še tekma z močnimi Nemci.

Tekma za obe ekipi z rezultatskega vidika nepomembna

"Flensburg je ekipa, ki sodi v vrh nemške bundeslige. Gre za dobro selekcionirano zasedbo, ki ima na vsakem položaju dva, na nekaterih celo tri enakovredne in zelo kakovostne igralce. Na prvi tekmi v Nemčiji smo se v določenih trenutkih dobro kosali z njimi, težave so imeli predvsem z našo obrambo 5-1. Za Gorenje in Flensburg sobotna tekma v Rdeči dvorani ne bo usodna, v vsakem primeru pa bomo skušali presenetiti uveljavljenega tekmeca, ki pa je favorit tega dvoboja. Če bo naša obramba na visoki ravni, tako kot je bila v Aalborgu, potem lahko računamo na zmago," je pred sobotnim obračunom dejal velenjski strateg Ivan Vajdl, ki nima večjih težav s poškodbami v ekipi, v naslednjih dveh tednih ne bo mogel računati le na poškodovanega krožnega napadalca Senjanina Burića.

Gams: Zaslužimo si polne tribune

"Dosegli smo primaren cilj, ki smo si ga zastavili pred pričetkom sezone in to je nadaljevanje med šestnajst najboljših v Evropi. Z zmago na Danskem smo dobili potrebno samozavest, pokazali smo, da znamo igrati čvrsto obrambo. Vemo, da Nemci ne morejo po lestvici ne gor ne dol, in praktično nimajo česa dobiti. Tudi mi smo v tem položaju, na sobotni tekmi nimamo česa izgubiti, v teh okoliščinah pa smo najbolj nevarni. Pričakujem lepo tekmo, želimo in upamo, da bo naša dvorana končno polna. Mislim, da si tako mlada ekipa, ki od nje pred sezono ni nihče pričakoval takšnih rezultatov, to tudi zasluži," pa si je glasne podpore s polnih tribun zaželel krilni igralec Gorenja Janez Gams.

Nosan: Če bo glava prava, je možen spektakel

»Mislim, da imamo v domači dvorani in pred domačimi gledalci priložnost priti celo do tretjega mesta v skupini in si tako v nadaljevanju zagotoviti povratno tekmo doma in mogoče celo lažjega nasprotnika. Kot sta že moja predhodnika povedala, je veliko odvisno od obrambe in če je glava prava, potem osebno ne vidim razloga, da v soboto Rdeča dvorana ne bi bila priča spektaklu. Mislim, da lahko in vse bomo naredili, da bomo premagali Flensburg,« pa pravi Mitja Nosan.

Sobotni obračun med Gorenjem in Flesburgom bosta sodila Čeha Vaclav Horaček in Jiri Novotny.