Mazejeva ima v svoji zbirki ob dveh naslovih svetovne prvakinje in štirih svetovne podprvakinje še srebrni olimpijski medalji iz OI pred štirimi leti v Vancouvru. Tega dejstva, da je tudi v Sočiju postavljala mejnike slovenskega in mednarodnega športa, po slalomu še ni imela v svojih mislih, saj je bila razočarana nad slalomskim dosežkom, saj si je tudi na zadnji tekmi prizadevala osvojiti odličje.

Potrta zaradi slabših slalomskih rezultatov

"V tem trenutku težko gledam na kaj drugega. Ta slalom je pustil nekaj posledic, je nekaj, kar mi ni šlo in potrebovala bom nekaj časa, da vse skupaj prebavim. Utrujena sem. Težko se mi je bilo boriti na tak način. To ni to, ni mi šlo in je bilo težko biti hiter. Na prvi progi mi je še šlo, na drugi pa je bilo težko, utrujena nisem imela občutka, kako hitra sem in kako napadam. Vedela sem tudi, da sem na prvi progi začela slabo," je po slalomu menila Mazejeva.

"Vsak dan smo trenirali slalom. S to disciplino se enostavno ne spoprijateljim. Preveč neuspehov je bilo v tej zimi, preveč slabih voženj mi je načelo samozavest, zato ne znam smučati tako sproščeno, kot v prejšnji sezoni. Mislim, da mi ne manjka treningov, ampak dobrih tekem," je bila v cilju vidno potrta Mazejeva.

Massi navdušen nad stopnjevanjem dosežkov: »Tina je fenomen športa«

"Te OI je treba gledati v celoti. Pričakoval sem eno zlato medaljo, dveh pa ne. Ob tem je dvakrat le malo manjkalo do brona. Pri Tini je bilo vse možno, tudi zmaga na slalomu. Na vsaki tekmi je bila v bitki za medalje. V zadnjih letih je vsako sezono stopnjevala dosežke in odkljukala vse, kar je bilo mogoče. Od prvega srebra na svetovnem prvenstvu v Val d'Iseru (2009, veleslalom), do naslova svetovne prvakinje, do drugega naslova, dveh srebrnih olimpijskih medalj, pa v minili zimi do velikega globusa, zdaj je bila dvakrat zlata na OI. Izjemno," je bil zadovoljen Andrea Massi, vodja ekipe Tine Maze.

Prvi trening smuka Mazejevi na začetku OI ni uspel. "Nekateri so mislili po prvem treningu, da je daleč za najboljšimi. Pri tridesetih letih pa je nato zdržala vse napore, edina med vsemi na tako visoki ravni. Najbolj me veseli, da je zdrava, brez poškodb, brez bolečin, ni bila niti prehlajena. Tina je fenomen športa," je ocenil Massi, tudi življenjski sopotnik Mazejeve.

Pini: Prečudovito, ponosen sem, da sem del te ekipe

"Tudi danes je naredila največ, kar je bilo mogoče. Tudi na tej tekmi je zbrala dovolj energije in je bila ponovno v boju za odličje. Mogoče bi potrebovala nekaj dni več, da bi bila povsem nared. Bilo so zelo emocionalne tekme na teh OI. Tina je stopnjevala dosežke. Prečudovito," je dejal Švicar Mauro Pini, od januarja trener Matejeve.

"Mislim, da bo Tina šele po prihodu v Evropo na naslednje tekme svetovnega pokala dojela, kaj je naredila. Tekme bo začenjala kot olimpijska zmagovalka. Ponosen sem, da sem del te ekipe, priča zgodovinskih uspehov slovenskega športa in Tine Maze. Tina je bila že najboljša smučarka, zdaj, z dvema zlatima medaljama na OI, pa je dobila tudi dokončno uradno potrditev," je dodal Pini.