Tina Maze si je po dobrem izhodišču po prvi vožnji obetala morda celo tretjo odličje v Sočiju, a se ji nastop v finalu ni posrečil. Z osmim mestom v cilju ni bila zadovoljna, v prvi izjavi po tekmi pa je za RTV Slovenija dejala: "Slalom mi gre v tem trenutku na živce. Ko ti ne gre, ne gre in ni mi 'fajn', ko takole smučam. Čutila sem utrujenost, a sem se borila, lahko sem zadovoljna.«

Precej bolj vesela je bila 19. mesta Maruša Ferk, ki je bila po prvem delu tekme 26. in je imela na drugi progi dobre razmere: "Imela sem dobro startno številko, tako da v drugi vožnji nisem imela česa izgubiti. Vesela sem, da mi je uspel dober nastop."

Katarina Lavtar zaradi bolezni na današnji tekmi ni nastopila.

Shiffrinova vzornici preprečila vzpon na Olimp

Shiffrinova je v finalu zdržala pritisk in napad tekmic iz ozadja; kljub večji napaki sredi druge proge, ki je njeno prednost s prve proge precej stopila, je bila na cilju dovolj hitra, da je naslovu svetovne prvakinje pri rosnih 18 letih dodala še olimpijsko lovoriko in tako postala najmlajša slalomska olimpijska prvakinja v zgodovini z 18 leti in 345 dnevi. Doslej je imela starostni rekord v tej disciplini Italijanka Paoletta Magoni-Sforza, ki je bila v Sarajevu 1984 stara 19 let in 156 let.

Shiffrinova, znana po vzdevku Mozart alpskega smučanja, je z današnjo zmago svoji vzornici iz otroških dni, Avstrijki Marlies Schild, preprečila vzpon na Olimp. Olimpijsko zlato je namreč edino,kar Schildovi, ki se je v zadnjem času spopadala s poškodbami, še manjka v slalomski karieri.

To je sicer že njena četrta olimpijska medalja - v slalomu je bila druga že v Vancouvru leta 2010, v Torinu leta 2006 pa je osvojila bron v slalomu in srebro v kombinaciji. Čeprav slalomskega zlata nima, pa je postala prva smučarka, ki je medaljo v slalomu osvojila na treh zaporednih olimpijskih igrah. V Salt Lake Cityju leta 2002 slaloma ni končala. Leta 2011 je postala tudi svetovna prvakinja.

"Bilo je težko, po prvi vožnji nisem imela dobrih občutkov. Sem pa zadovoljna, da sem osvojila medaljo. Zdaj imam štiri, seveda ne zlate, vendar sem zmagala na toliko tekmah. Sem svetovna prvakinja, imam štiri olimpijske medalje, ne morem se ravno pritoževati," je dejala Schildova. Z izbranimi besedami je govorila tudi o Shiffrinovi: "Morate priznati, da je Mikaela senzacionalna smučarka in da je zelo hitra."