Slovenska junakinja OI v Sočiju se že dva dni temeljito pripravlja na jutrišnji slalom in trdo trenira, nad treningi pa bdi trener Mauro Pini.

Pini: Nismo med favoriti za medalje, kar je odlično za nas

"Za slalom je potrebno veliko energije, ne le fizične, ampak tudi psihične. Slalom je za Mazejevo v tej zimi najbolj težak od vseh disciplin. Na dan podelitve druge zlate medalje je imela zanjo zelo boleč in zahteven trening. Zdaj je že na zelo visoki ravni. Danes popoldne je opravila nekaj res dobrih voženj. Jutrišnja slalomska tekma je odprta in veliko deklet se bo borilo za zlato. Mi nismo med favoriti za prva tri mesta in ta položaj je odličen za nas. Pripravljeni smo, da skočimo zraven, na sredino. Po eni strani smo odvrgli naše nahrbtnike, in na start gremo razbremenjeni pritiska in želimo narediti najbolje, kar je mogoče. In potem se lahko vse zgodi vse," je dejal Pini.

"Vemo, da je Mazejeva sposobna dobrih voženj, na najvišji ravni, tudi v slalomu, in jutri se lahko prav to tudi zgodi. Psihična priprava se dogaja znotraj ekipe, med nami. Tekmovalec ne more delovati sam in zelo pomembno je, da ekipa ostane skupaj in naredi strategijo. To je doslej v naši zelo dobro delovalo in podobno načrtujemo tudi za jutri," je napovedal Pini.

Lavtarjeva poškodovana, prehlajena in z vročino

"Naš cilj je ena uvrstitev med 15., kar lahko doseže Maruša Ferk. Žal pa se vadba ni dobro izšla za Katarino Lavtar. Na prvi vožnji na prvem treningu slaloma je padla in si poškodovala bok. Poleg tega se je prehladila, ima vročino in se ne počiti dobro. Upam, da bo lahko nastopila. Šele jutri zjutraj bomo videli, če bo lahko nastopila. Imamo pa dovolj časa, ker je popoldanska tekma. Lahko se bo ogrevala na progi pred tekmo, vendar to zanjo ni nič spodbudnega. Ferkova je bila tudi bolna, pričakoval sem, da bo imela vsaj dva slalomska treninga, žal pa včerajšnjega ni mogla, ker je imela rahlo temperaturo. Po dnevu počitka je danes opravila dober trening in pričakujem, da bo jutri povsem zdrava in pripravljena za nastop," pa je o Ferkovi in Lavtarjevi povedal trener slovenske ekipe Denis Šteharnik.

Tekma pod reflektorji se bo jutri začela ob 13.45 po slovenskem času s prvo vožnjo, druga pa je na programu ob 17.15.