Slovenski prvak je v Hamletovi deželi dosegel četrto zmago v tej sezoni, z novima dvema točkama pa si je zagotovil tudi nastop v osmini finala lige prvakov. Velenjska ekipa ima pred zadnjim krogom dve točki prednosti pred Naturhouse La Riojo, tudi v primeru poraza na sobotni domači tekmi proti nemškemu Flensburgu in zmagi španske ekipe proti švedskemu Drottu iz Halmstada pa se bo uvrstila v tekme na izločanje, saj je boljša v medsebojnih tekmah (na Pirenejskem polotoku so izgubili s 25:28, v Rdeči dvorani pa slavili s 33:28).

Velenjčani so v začetku tekme prikazali brezkompromisno predstavo. Dobra obramba in silno učinkovit Klemen Cehte, ki je uvodoma dosegel kar tri gole, sta botrovala vodstvu s 4:1. Gostitelji sprva niso imeli pravih odgovorov na poletno igro slovenskih prvakov, v nadaljevanju pa so vendarle vzpostavili ravnotežje. V igro velenjske ekipe so se prikradle drobne napake, kar so gosti s pridom izkoristili in v 19. minuti povedli z 11:10. Velenjski strateg Ivan Vajdl je krizne minute prekinil z minuto odmora, po njej pa so njegovi varovanci znova zaigrali dobro in kmalu povišali na 14:12, na polčasu pa imeli gol prednosti (15:14).

"Ose" so učinkovito odprle tudi drugo polovico tekme, v šesti minuti nadaljevanja so si priigrale štiri gole prednosti (18:14). Nekdanji sijajni krilni igralec nemškega Kiela in zdajšnji trener Aalborga, Nikolaj Jacobsen, ki bo po koncu sezone prevzel Rhein-Neckar Löwen, je v nemoči širil roke in hitro zahteval minuto odmora. Ta ni bistveno spremenila razmerja moči na parketu, na njem so bili še vedno gospodarji slovenski prvaki.

Gostitelji so bili v prvih petnajstih minutah povsem nebogljeni, delali so prav začetniške napake, ob tem pa je blestel tudi vratar Benjamin Burić, ki je zaustavil nekaj "čistih" strelov, hkrati pa ubranil še dve sedemmetrovki. V 41. minuti so svojo prednost povišali na +5 (20:15), na pomolu je bila zanesljiva in pomembna zmaga, a vse, kar so Velenjčani zgradili v uvodnih dveh tretjinah, so zapravili v naslednjih minutah.

Gostitelji so se jim v 50. minuti približali na gol zaostanka (21:22), po Vajdlovi minuti odmora pa je tekma vendarle krenila v pravo smer. Za to je najbolj zaslužen Sebastian Skube, ki je z lucidnimi potezami spravljal v obup domače rokometaše, po njegovih golih pa so si Velenjčani priigrali tudi najvišjo prednost na tekmi (28:22).

V velenjski ekipi je bil strelsko najbolj učinkovit Skube z osmimi goli, Klemen Cehte je dosegel enega manj.