Flisar je v napovedih pred tekmo opozarjal, da je proga v Sočiju zahtevna in po njegovi meri, kar je tudi dokazal v prvih vožnjah. V kvalifikacijski, ki je tokrat štela le za razvrstitev po skupinah, saj je bilo na startu zgolj 31 tekmovalcev, je dosegel sedmi čas.

Potem je v prvi vožnji zmagal, prav tako v drugi, ta uspeh ga je popeljal med osem najboljših, polfinale pa se ni razpletel po njegovih željah. Mariborski smučar je namreč padel, tako da ni imel več možnosti za uvrstitev v veliki finale.

Nastopil pa je v malem finalu, kljub poškodbi, ki jo je staknil pri padcu, ter ga končal na drugem mestu za domačinom Jegorjem Korotkovom. S skupno šestim mestom pa je tudi izboljšal dosežek s prejšnjih iger v Vancouvru, ko je bil osmi.

»Filip je bil zrel še za kaj več, kot je pokazal. Žal se mu je pripetila napaka, a tako pač je v smučarskem krosu. Tudi šesto mesto je lep uspeh. Vemo, da šteje le kolajna, startali smo nanjo. Danes je Filip pokazal daleč najboljšo vožnjo in pristop v sezoni. Upam, da bo tudi v prihodnje nadaljeval,« je nastop svojega varovanca za slovensko nacionalno televizijo pokomentiral Flisarjev trener Primož Vrhovnik.

V velikem finalu se je vse razpletlo po francoskih notah. Francija je imela v njem kar tri predstavnike, ki so hitro prevzeli pobudo, edini nefrancoski tekmec, Kanadčan Brady Leman, pa je nato tudi padel, tako da so si zlato, srebro in bron razdelili Jean Frederic Chapuis, Arnaud Bovolenta in Jonathan Midol.

Po tekmi v bolnišnico, a nima nič zlomljenega

Flisar je odšel takoj po tekmi v bolnišnico. V polfinalni vožnji je namreč dobil udarec v predel trebuha, v slovenskem taboru pa so sumili, da ima počeno rebro, a so rentgenske slike pokazale, da ni nič zlomljenega ali počenega. Očitno je Mariborčan dobil le močan udarec, bo pa v olimpijski vasi ostal na opazovanju.

"Pravzaprav ne vem natančno, kaj se je zgodilo. Vem le, da sem padel na glavo ter dobil močan udarec s pestjo pod rebra. Veseli me, da slike niso pokazale resnejše poškodbe, da je s pljuči vse v redu in da so rebra cela. Veliko let sem garal, da bi bil v Sočiju najbolje pripravljen. Vesel sem, da mi je uspelo na največjo tekmo priti najbolje pripravljen. Ponosen sem nad tem, kar sem pokazal na teh olimpijskih igrah. Tako Francozom kot vsemu drugemu svetu sem pokazal, da sem zraven," je dejal Flisar.