Mariborčan je imel pred sezono velike apetite, a doslej je bil daleč od uvrstitev, ki si jih je želel in jih je nekoč že dosegal. Kot sam pravi, se je dolgo časa obremenjeval z mislijo, zakaj je tako.

"Največji problem je bil, ker nisem vedel, kaj delam narobe in zakaj so rezultati slabi. Še posebno, ker se na sezono nikoli nisem bolje pripravil, imel sem kondicijskega trenerja, psihologa, ne vam, kaj vse. Enostavno nisem vedel, kaj se dogaja, sistem se mi je porušil, potem je bilo še težje. Res je tudi, da sem imel na začetku veliko smole, o tem podzavestno tekmovalec začne razmišljati, se obremenjevati, dvomiti vase, vse pa se kaže tudi v rezultatih," je o težavah v glavi, ki so se vlekle od začetka sezone, spregovoril Flisar.

Našel razlog za slabše rezultate

A te težave naj bi bile zdaj preteklost, zaslugo za to pa ima individualni trening s trenerjem Primožem Vrhovnikom po tekmi v Val Thorensu. Skupaj s trenerjem sta našla izvor težav, ta naj bi tičal v tehniki. "Laikom je težko razložiti, kaj sem delal narobe. Problem je bil v razporeditvi pritiska na smuči v vhodih iz zavoja v zavoj. To so nianse, ki jih tekmovalec niti ne opazi, a vplivajo na rezultat. Je res huda napaka, a mislim, da sem jo 'skapiral' in jo zdaj odpravil, vsaj tako kažejo video analize prejšnjih in zdajšnjih voženj," upa znameniti štajerski "brko".

V Kreischberg je tako odpotoval optimistično, dobil dobro potrditev v kvalifikacijah, a na tekmi se je spet zapletlo, a ne zaradi omenjene napake: "Tu sem storil drugačno napako. Na skoku sem se nekoliko precenil, hotel sem ga preleteti v nizkem letu, a ta je bil prenizek, zabil sem se v sneg in izgubil hitrost. Če se bi mi taka napaka zgodila v finalu najboljših štirih, se ne bi nihče obremenjeval, tako pa se mi je v osmini finala in dober rezultat je šel po zlu. A optimist sem še naprej," ne izgublja upanja Mariborčan, ki bo v Soči odpotoval 10. februarja.

V Soči po medaljo

Do takrat ima še veliko časa: najprej bo obnovil kondicijsko pripravljenost, zaključne priprave na snegu pa opravil v Sočiju. Misli o kolajni na olimpijskih igrah še ni izbrisal iz glave: "Če bi jih, v Rusijo sploh ne bi odpotoval."