"Zabeležila sta lepe dosežke. Tudi če bi eden od njiju ali kar oba osvojila kolajno, bi bil prav tako neizmerno vesel. Če pa po pravici povem, sem bil, ko smo se vsi trije uvrstili v četrtfinale, prepričan, da se bomo med seboj udarili za kolajne. Žal pa se to ni zgodilo," je dejal Košir, slovenski deskarski junak Sočija.

Uvrstitvi v polfinale je bil povsem blizu tudi Rok Marguč, s katerimi bi se Košir lahko uvrstil v polfinale, toda brez njega je ostal zaradi velike napake. V četrtfinalu proti Nevinu Galmerinu, je v prvi vožnji, potem ko je Švicar zapeljal s proge, mislil, da je tekmec odstopil. A ni bilo tako, Galmerini je izkoristil ležerno vožnjo Slovenca, ga prehitel, prednost pa zadržal tudi na drugi progi.

"Devet stotink mi je manjkalo do polfinala, a to ni pomembno. Rečem lahko, da sem idiot. Mislil sem, da je prva vožnja končana, popustil, kar na enkrat pa spet zaslišal Švicarja za sabo. Pravega ritma več nisem mogel ujeti, tako da si je tekmec nabral veliko prednost. Napako sem poskušal popraviti v drugi vožnji, a mi je malo zmanjkalo," se z napako ne more sprijazniti Laščan, ki je zapravil lepo priložnost, da Sloveniji zagotovi žlahtnejšo kolajno, mogoče bi Slovenci lahko osvojili tudi dve.

"Malo razočaranja je, toda bilo bi večje, če ne bi imel še eno možnost. Mogoče pa napako popravil v slalomu, danes sem pokazal, da sem zmožen, zadovoljen sem s svojimi vožnjami. Tisto začetno olimpijsko nervozo sem premagal, v soboto bom še bolj napadel. Upam, da bo proga takrat dalj časa zdržala, saj imam rajši trde," si želi svetovni prvak v paralelnem slalomu.

Flander priložnosti za kolajno ni imel, je pa zadovoljen s tem, kar je pokazal. "Mislim, da sem se solidno boril. Razlog za poraz v četrtfinalu pa bi pripisal snežnim razmeram. Bolje se znajdem, ko lahko več energije usmerim v tla in potem tudi boljše pospešujem. Imel sem pa tudi malce smole, saj je Patrick Bussler ravno proti meni pokazal življenjsko vožnjo. Proti mlademu tekmovalcu ni pomagala niti rutina. Poskušal sem biti bolj agresiven, a se mi je udiralo. Nisem razočaran, saj nisem imel tako velikih pričakovanj kot na prejšnjih igrah. Po tekmah svetovnega pokala mi je bilo namreč jasno, da sem zadnjih nekaj let narobe delal," ni kazal žalosti Flander, ki ne izključuje možnosti, da nastopi tudi na naslednjih igrah v Južni Koreji.