"Skakalnica mi kar leži. Trenutno je moja največja težava, da še zdaj podoživljam trenutke z male skakalnice. Ko se zalotim, da razmišljam o lepih dogodkih, ki se jih doživel, si takoj rečem, da so ti trenutki mimo, da se moram skoncentrirati na novo tekmo. Drugače pa sta dneva po kolajni minila sproščeno. V ponedeljek smo si ogledali smučišča, bili na tekmi v kombinacijskem slalomu, v torek smo spodbujali Tima-Kevina Ravnjaka na tekmi v snežnem kanalu. Ta tekma me je navdušila, vzdušje na njej je boljše kot na skokih," je dejal Prevc, ki je vsem drugim dobitnikom kolajn za Slovenijo poslal čestitke za uspeh.

"Zelo lepo je, da med olimpijskimi dobitniki medalj nisem več osamljen. Upam, da bo še kdo osvojil kolajno," si želi Prevc. Seveda bi bil najbolj vesel, če bi še eno osvojil sam. Prvi treningi so dokazali, da to ni utopija, že na prvem je bil med najboljšimi, čeprav ni skočil s polno močjo: "Treningov sem se lotil s pametjo, povsem zbran na tehniko. Veliko sem se naučil s treningov na mali skakalnici, ko sem hotel narediti vse na silo. Tokrat sem se prej ujel in upam, da bom to raven zadržal do tekme."

Stoch po padcu brez hujših posledic

Bržkone največji konkurent slovenskega šampiona na tekmi bo Kamil Stoch, za katerega Prevc upa, da se pri padcu ni poškodoval. "Želim mu najboljše. Nobenega padca ni lepo videti, še posebno pa ne na tem agresivnem umetnem snegu," pravi Prevc, ki ne ve natančno, kam je spravil srebrno kolajno. "Najbrž v predal omare, nisem pa čisto prepričan."

Stochov trener, Lukasz Kruszek, je sicer danes sporočil, da se njegov varovanec počuti dobro in bo na sobotni tekmi bržčas nastopil. Olimpijski prvak z male skakalnice, je po sredinem padcu krvavel iz nosa in kar nekaj časa ležal v snegu, a se na koncu pobral in sam zapustil iztek skakalnice.

Poleg Poljaka jo je na treningu skupil tudi Rus Mihail Maksimočkin, ki si je zlomil več reber.