Za večino reprezentanc je bil novi objekt neznanka, saj zaradi zamud pri gradnji na njej sploh ni bilo olimpijske generalke v obliki tekme za svetovni pokal, ampak sta bili obe na srednji napravi. Za nameček je veter oviral trening, zato so v spremenljivih razmerah izvedli le dve seriji. Slovenski skakalci so si enotni, da je skakalnica, zlasti zaradi položnega zaletišča, zelo podobna obnovljeni Bloudkovi velikanki, kar bi utegnila biti za njih prednost.

Slovenski junak Prevc je hitro postal prijatelj z napravo, saj je imel v prvi seriji peti dosežek (127,5 metra) in v drugi najboljšega (131,5 metra), čeprav mu je veter pihal v hrbet. »Preklop na veliko napravo je bil hiter, ker sem uporabil izkušnje s srednje naprave. Velika skakalnica je kopija manjše naprave, saj so jo naredili tako, da so jo malo raztegnili. Veter je menjal smer, zato je nekatere zelo premetavalo po zraku, mene na srečo ni. Skakanja sem se lotil s pametjo, tekmovalne nabrušenosti ni bilo,« je vtise po prvem treningu, ki je se končal že v prvih minutah četrtka, strnil Peter Prevc.

Misli mu še vedno uidejo k nepozabni nedelji, ko je postal olimpijski podprvak, zato se mora potruditi, da o tem ne razmišlja preveč. Za njim sta dva sproščena dneva. »Ponedeljek sem preživel turistično z ogledom smučišč in kombinacijskega slaloma za ženske ter podelitvijo kolajne, ki je zdaj varno spravljena v predalu v sobi. V torek sem obnovil moči in užival ob ogledu tekme deskarjev v snežnem kanalu, kjer sem navijal za Tima Ravnjaka. Po zaslugi napovedovalca je vzdušje na deskanju na snegu precej boljše kot na skokih. Največja draž tekme je v tem, da stalno pričakuješ, kako bo tekmovalec pristal, potem ko se vrti po zraku. Obenem je zelo lepo, da nisem več osamljen med dobitniki kolajn. Od treh junakinj sem srečal le Mazejevo tik pred odhodom na podelitev, medtem ko Fabjanova in Gregorinova živita na hribu na drugi strani doline. Takoj ko so osvojile kolajno, sem jim poslal čestitke,« je končal Prevc. Upa, da je s Stochom (skoka 127,5 in 123,5 metra – padec) vse v redu. Po grdem padcu po doskoku, ki je bil podoben Kranjčevemu, je po nekaj minutah vendarle sam odšel iz izteka skakalnice, kar vzbuja upanje, da so kolena ostala zdrava in je dobil le nekaj prask. Končna odločitev o nastopu bo znana danes po zdravniškem pregledu.

Drugi slovenski tekmovalci so skočili takole: Jaka Hvala 105 metrov (54. izid) in 122 (35.), Jurij Tepeš 120 (18.) in 106,5 (49.), Jernej Damjan 110 (41.) in 119 (15.). »Odločitev o nastopu Roberta Kranjca bo sprejeta danes. Ker sem vedno optimist, pričakujem, da bo danes skočil in bo s tem tudi nared za obe tekmi, ki nas še čakata do konca olimpijskih iger. Robi je v minulih dneh naredil vse, kar je bilo mogoče za sanacijo poškodbe. Delovni dan je imel zelo naporen, saj je bil v fitnesu, delal s fizioterapevtko Nežko Poljanšek, del vaj je opravil tudi v sklopu treninga skakalne reprezentance,« je povedal selektor slovenske vrste Goran Janus. Če Kranjec ne bo dobil zelene luči ali bodo bolečine prehude, bo priložnost dobil Jaka Hvala.