"To je tudi zame največji trenerski izziv, tekmeci bodo igrali v najmočnejših postavah in to bo z naskokom najtežji turnir, na katerem smo kdajkoli igrali. Danes smo preizkušali še določene taktične stvari. Dobro se bomo morali pripraviti in maksimalno vstopiti v tekmo z Rusi. Vedno, ko se naša reprezentanca zbere, daje največ, kar je mogoče. Fantje že dolgo niso igrali, igramo proti izjemnim ekipam z izjemnimi posamezniki. Potrebno bo stopiti skupaj in narediti največ, kar je mogoče. Vsi so zdravi, poškodb ni in upam, da bo tako tudi ostalo, ker se nam vsak igralec pozna," je dejal slovenski selektor Matjaž Kopitar. V vratih bo tekmo začel Robert Kristan.

Anže Kopitar: Na ledu uživati, a tudi trdo delati

Zvezdnik NHL Anže Kopitar bo igral bo v prvem napadu z Janom Muršakom in Davidom Rodmanom, prvi obrambni dvojec pa bo Sabahudin Kovačevič in Aleš Kranjc. "Prvi napad je dober preplet hitrosti, tehnike, izkušenj, višine," je dejal Anže in dodal: "Opravili smo trening ter se dobro pripravili na tekmo. Sedaj bo treba na ledu čim bolj uživati in tudi trdo delali. Pričakovati je začetni naval Rusov, kar je povsem jasno tudi nestrokovnjakom. Morali si bomo pomagati in napadati, kar se bo dalo, imeti plošček v posesti in igrati z njim, igrati disciplinirano. Tudi oni so krvavi pod kožo, čeprav imajo skoraj celotno ekipo iz NHL. Toda tudi mi imamo dobre igralce in znamo igrati hokej. Vzdušje v ekipi je zelo dobro."

Muršak se veseli tekme proti svojemu najljubšemu igralcu, a opozarja na slab led

"Vemo, kakšen igralec je Anže. Vedno zelo rad igram z njim, bomo pa igrali proti najboljšim napadom drugih. Še nikoli nisem igral proti Pavlu Dacjuku, ki je moj najljubši igralec. Proti Rusom bo težko igrati. Če si bomo pomagali kot ekipa, pa jim lahko zagrenimo življenje," meni Jan Muršak, slovenski hokejist v ruski KHL.

"Led je bil zadnje dni zelo slab. Na začetku je bilo super, zadnja dva treninga pa je bil zelo slab v obeh dvoranah in plošček odskakuje. Trening pred tekmo je bil težak, ker zjutraj ne bo razdrsavanja. Trenirali smo z igralcem manj ali dvema po celem igrišču. O sami tekmi z Rusijo pa se bomo več pogovorili jutri. Pozitivno so vplivale tudi osvojene kolajne slovenskih športnikov na OI. Vse bi radi videli v živo, vendar pot iz Sočija traja zelo dolgo, mi pa se moramo spočiti. Tina je danes končno osvojila zlato medaljo, na prvi tekmi ji ni uspelo. Upam, da bo sedaj osvojila še kakšno medaljo," je še dejal Muršak.

Raza: Zavedamo se moči nasprotnika, a želimo Ruse presenetiti

"Dobro smo se spotili, sedaj nas čaka počitek in jutri tekma z Rusi. Dvorana je razprodana in bo zelo glasno. Nasprotnik je vrhunski. Za nami je obdobje, ko smo bili veseli uvrstitve na OI, sedaj pa se moramo dokazati. Želimo presenetiti Ruse, borili se bomo za vsak centimeter ledu, obenem pa smo skromni in se zavedamo moči tekmeca," je sklenil kapetan Tomaž Razingar.