Kako ste doživeli prvi dan iger, ko ste na odprtju nosili slovensko zastavo?

Sanjsko. Nepozabno doživetje za vse hokejiste, zame pa lepi občutki in velika čast. Bolj ko smo se bližali stadionu, bolj je šlo zares in večje je bilo vznemirjenje. Vzdušje med vsemi olimpijci je bilo imenitno, vsi smo bili razpoloženi, se pogovarjali in zabavali. Nedvomno bo to eden najpomembnejših trenutkov mojega življenja.

Kakšen vtis imate o otvoritveni slovesnosti?

Tisto, kar smo videli, je bilo izredno lepo. Prvega dela, ko smo čakali, da vkorakamo na stadion, nismo videli v živo.

Prenašanje zastave na drogu je kar velik telesni napor.

Da. Zastava je težka. Skušal sem jo nositi le z eno roko, a to sem zmogel le nekaj časa. Moral sem biti previden, da mi ne bi padla iz roke.

Ocena prijateljske tekme z Avstrijo z zornega kota kapetana?

Avstrijci so bili boljši prvi dve tretjini. Pustili smo jim preveč prostora, ker smo se preveč povlekli v obrambo in se skušali le braniti. Predvsem na sredini igrišča so dobili zalet. V zadnjem delu smo zaigrali bolje, ko smo stvari vendarle vzeli v svoje roke in imeli več priložnosti. Ne glede na razplet je tekma vedno najboljši trening, da smo se kaj tudi naučili, ko smo videli, kaj nam manjka, kaj moramo popraviti.

Kakšen je vaš ritem in utrip v Sočiju?

Ritem dveh treningov na dan je kar naporen, zato so bile na tekmi noge zelo težke. Med treningi je bilo zelo malo časa za počitek. Zdaj prehajamo na ritem enega treninga na dan, da se spočijemo do prve tekme v četrtek z Rusijo. Na vsakem koraku je čutiti olimpijski duh, z vsakim dnem, ko se bo približevala tekma, bo šlo bolj zares. Razmere za delo imamo odlične. Slišali smo, da so drugje nekatere težave, tukaj na obali morja je vse v najlepšem redu. Lepo je biti del dogodka, na katerem so še drugi športi in ne le hokej. Končno se vsi igralci počutimo kot olimpijci.

Kaj vam je doslej najbolj ostalo v spominu?

Že prihod na prizorišče. To je bil trenutek, na katerega smo čakali leto dni od kvalifikacij lani v Vojensu. Za vsakega izmed nas je vse skupaj nekaj novega.

V kakšni luči se boste predstavili?

Trdno sem prepričan, da v lepi. Trdo treniramo, a moramo ostati skromni. Točno vemo, kdo bo stal na nasprotni strani igrišča, a bomo pokazali vse, kar imamo v sebi. Nestrpno čakamo še današnji prihod Anžeta Kopitarja. jo