"Vse se počasi normalizirala, navajamo se na okolje. Zelo blizu dvorane smo in nismo videli še nič drugega razen dvorane za trening in glavne dvorane. Varnostni režim je dokaj strog in najraje vidijo, če čim manj hodimo okrog. Velika dvorana je zelo sodobna in odlična. Presenečen sem, ker se vidi velika želja igralcev na treningih. Niso prišli sem le na dvige zastav in druge prireditve, ampak se hočejo optimalno pripraviti na tekme. Vse je zaenkrat super," je nekaj ur pred slovensko otvoritvijo iger dejal Kopitar.

Slovenija ima prvič zgodovini na zimskih OI svojo reprezentanco v ekipnih igrah. "Mislim, da ne bo treme. V ekipi so izkušeni igralci, ki igrajo v velikih klubih, v katerih se soočajo z velikimi pritiski. Moje delo je, da jih na to pripravim. Kot pred vsako pomembno tekmo je sicer čutiti malo mravljincev v trebuhu, večje 'sile' pa ne bo."

Svetovno prvenstvo elitne skupine organizirano na višji ravni kot OI

Mnogi tekmovalci se pritožujejo nad razmerami v olimpijskih vaseh v gorskem delu, hokejisti pa so edini iz slovenske reprezentance, ki so v obalni vasi. "Če iščeš negativne stvari, jih hitro najdeš. Ko kaj ne gre tako, kot bi želeli, stvari ureja vodstvo reprezentance in organizatorji. Mi smo tu zato, da treniramo in igramo po najboljših močeh. Je pa res, da je svetovno prvenstvo skupine A na organizacijsko veliko višji ravni in tudi za igralce je bolje poskrbljeno. To so olimpijske igre, na katerih so tudi drugi športi in je jasno, da ne more biti za nas drugače kot za druge. Tako, kot je, je dobro, nihče se ne pritožuje," je sklenil Kopitar, katerega sin Anže Kopitar, zvezdnik lige NHL, bo v Soči prišel v začetku prihodnjega tedna.