»Glede na to, da sem skakal že s počenim rebrom in zlomljeno ključnico, bom prebolel tudi tole,« pravi 32-letni Robert Kranjec, ki očitno spada še v staro gardo skakalcev, za katere je značilno, da imajo visok prag bolečine. Nepisano pravilo je, da je po številnih padcih vedno skakal še boljše. »V veliki želji po dobrem skoku sem naredil napako, smučki z repi sta se zapeli in ni bilo druge rešitve. Pristal sem še, morda bi celo obstal na nogah, a je bila težava v zrnatem snegu, ki ga pripeljejo iz hladilnika. Najhuje je bilo, da me je po padcu zarotiralo, zato sem z levo nogo udaril v smučko. Ko sem se zjutraj zbudil, je bilo najbolj pomembno sporočilo, da sem lahko premaknil nogo, ko pa sem se usedel na posteljo, sem kar odskočil od bolečine. Sem poln modric, boli me stegno na levi nogi, zato je najhuje takrat, ko se usedem na startno klop, medtem ko v nadaljevanju vožnje po naletu, na mizi in v zraku nimam težav,« je pojasnil Kranjec, ki bo zdaj še več časa preživel v oskrbi fizioterapevta Urbana Jarca.

Z masažo, ohlajanjem in dolgim ogrevanjem se je stanje zelo izboljšalo, zato bo nared za jutrišnjo bitko za kolajne. »V prvem skoku sem še tipal, v drugem in tretjem pa me je že neslo daleč, a imam še rezerve,« je končal Kranjec.

Peter Prevc je z dosežki 98,5 metra (6. izid), 101,5 metra (5.) in 100 metrov (6.) naredil napredek v primerjavi s prvim dnem. »Obeta s izenačena tekma, v kateri bomo vsi pristajali v razliko treh metrov,« je pojasnil Peter Prevc. V ekipi za jutrišnje kvalifikacije in nedeljsko tekmo sta še Jernej Damjan 96,5 m (11.), 93,5 (32.), 98,5 (11.) ter Jurij Tepeš 94,5 (23.), 94,5 (29.), 91 (41.), medtem ko bo Jaka Hvala le gledalec.