Za 21 stotink je zaostala Švicarka Fränzi Aufdenblatten, 38 stotink pa Američanka Julia Mancuso. Tina Maze je zabeležila 15. čas (+1,92), Maruša Ferk 25. (+2,71) , Ilka Štuhec pa 43. (+6,02).

Pri moških je bil od dveh slovenskih predstavnikov hitrejši Rok Perko, ki je dosegel 28. čas (+2,58), Klemen Kosi pa je zasedel 39. mesto (+3,98).

Rezultati nerealni, Massi ogorčen

Rezultati niso najbolj realni, saj je ogromno tekmovalcev in tekmovalk zgrešilo vsaj ena vratca, Rok Perko in še nekateri drugi tudi dve. Pri ženskah tudi ni šlo brez težav, saj so le po treh tekmovalkah trening prekinili zaradi nevarnega zadnjega skoka, do nadaljevanja so ga nato zmanjšali. "To je pomanjkljivost, ki izhaja iz povprečnih predtekmovalcev. Tega si organizatorji olimpijskih iger ne bi smeli dovoliti, progo bi morali preizkusiti in izboljšati že prej. Glede na zadnje izkušnje in kaj se mi v zadnjem času dogaja, sicer tega ne bi smel komentirati, a enostavno ne morem mimo tega, da so se morale tri tekmovalke žrtvovati," je bil kar malo ogorčen trener Tine Maze, Andrea Massi.

Same vožnje Mazejeve Massi ni videl, zato je ne more ocenjevati. Je pa dejal, da je proga prava olimpijska, saj vsebuje vse smukaške elemente, otežuje pa jo tudi valovita podlaga v zgornjem delu: "Je zelo raznolika. Podlaga je lepo utrjena, skrbi me le spodnji del, bojim se da bo sonce sneg omehčalo."

Mazejevo olimpijski duh še ni prevzel

Z vsem se je manj obremenjevala Mazejeva, ki je naredila dve večji napaki, ni pa tudi vozila povsem na polno. "Imamo še pet treningov, zato se nisem hotela metati na glavo. Je pa čudno, da sem bila na startu olimpijske proge, pa se nisem prevzela olimpijskega duha, tako kot nekatere druge, ki so se že takoj hotele dokazati. Zgrešila sem tudi obe diagonali, ki bosta na tekmi odločilni. Pred njima sem izgubila vso hitrost, če se ti to zgodi, nimaš prav nobenih možnosti, pa čeprav druge dele prevoziš odlično. Za eno napako sem kriva sama, pri drugi pa sem imela napačne informacije. Ampak to bomo uredili," je dejala Črnjanka, ki vse okoli sebe zaenkrat vidi pozitivno.

(Foto: Reuters)

"Smuk je lep, tehničen. Še zdaleč ni lahek, zavoji zgoraj so zahtevni, podlaga je tudi dobra, ves čas se nekaj dogaja, trese. Zgornji del je trden, spodaj pa je že mehko, da se udira. Tudi nasploh se odlično počutim, dosti bolje kot pred dvema letoma na generalki. Vse vidim pozitivno, barve prostovoljcev so prijetne, policistov je manj, kot sem pričakovala. Hrana je, kakršna je, ampak se ne pritožujem."

Perko navdušen nad progo in razočaran nad razmerami v olimpijski vasi

Nad progo je navdušen tudi Perko (moški in ženske tekmujejo na različnih progah), ki meni, da je povsem drugačna kot pred dvema letoma, mnogo bolj tehnično zahtevna. Sneg je bolj kompakten, podoben, kot ga imajo v Severni Ameriki. Proga mu bi morala ustrezati, čeprav tokrat s startno številko ena tega ni dokazal. "Zgrešil sem dvoje vratc, a se zaradi tega ne obremenjujem, saj imam še dve možnosti, da to popravim. Vzel bom malo višjo linijo, pa bo vse v redu. Pri teh vratih so tudi številni drugi delali napake. Vseeno pa me kar čudi, da sem toliko zaostal. Mogoče je razlog tudi v tem, da so imeli tekmovalci z višjimi startnimi številkami boljše informacije, kaj se na progi dogaja," je razmišljal Perko, ki pa je za razliko od Mazejeve z razmerami v olimpijski vasi razočaran: "Živimo kot v internatu, hrana je slaba. Vse ni niti malo podobno razmeram v Vancouvru."

Tako moški kot ženske bodo drugi trening opravili v petek, za moške bo specialni smuk na sporedu v nedeljo, za ženske pa naslednjo sredo.