Svetovni splet so v zadnjih dneh preplavile nenavadne fotografije iz hotelskih sob, v katerih prebivajo novinarji. Nemalo se jih namreč sooča s pomanjkanjem vode, elektrike in internetne povezave. Neobičajno pa ni niti, če na vhodnih vratih svojih sob pogrešajo kljuke, ali pa jih z obiskom preseneti eden izmed številnih gradbenih delavcev.

Da je vse skupaj še toliko huje, je le dva dneva pred pričetkom iger odprtih zgolj šest od devetih hotelov, namenjenih sedmi sili. »CNN je pred petimi meseci rezerviral enajst sob, tu smo en dan, na voljo pa imamo le eno sobo,« je prek twitterja potožil novinar televizijske hiše Harry Reekie, še huje pa se godi njegovi stanovski kolegici in dopisnici za Chicago Tribune Stacy St. Clair. »Moj hotel je brez vode. Če jo bomo dobili, so na recepciji dejali, da je ne smemo piti, saj vsebuje zelo nevarne snovi.«

Kljub vsem težavam pa nekateri novinarji očitno niso izgubili smisla za humor: »Komurkoli v Sočiju: Imam tri žarnice. Menjam za kljuko. Ponudba je resna,« pa je zapisal novinar Yahooja.