"Zaenkrat še ne moremo reči, da je vse, kot bi moralo biti. Manjka nam oprema, na sneg ne moremo, to bo treba nadomestiti z drugačnim treningom. Tudi spali nismo najbolje, saj je večino v hladnih sobah precej zeblo, tako da upam, da se bo vse to čim prej rešilo," je dejal glavni trener tekačic Marko Gracer, ki še zdaj ni natančno določil sestave ekipe v določenih disciplinah.

Največ pričakujejo od sprinta

"Za prve tekme vemo, kdo bo nastopil, za preostale ne. Prva bo na zasledovalni tekmi nastopila Barbara Jezeršek, ki bo edina predstavnica. Tri dni pozneje bodo v sprintu nastopile Katja Višnar, Vesna Fabjan, Nika Razinger in Alenka Čebašek, za klasično preizkušnjo bo Jezerškova zamenjala Razingerjevo, za štafeto in ekipno preizkušnjo pa bomo videli, odločali se bomo po takratni pripravljenosti in rezultatih," predvideva Gracer, ki pravi, da seveda največ računajo od sprinta: "V bistvu je vseeno, v kateri tehniki je sprint. V obeh bi imeli isti cilj, imeti eno tekmovalko v finalu, je pa res, da smo ekipno v prosti tehniki močnejši.

Gracer je zadovoljen s treningi in tudi pripravljenostjo tekmovalk v zadnjem delu sezone, izboljšalo pa se je tudi zdravstveno stanje. "V sredini januarja se je po dolgem času popravilo stanje Fabjanovi, po tem se je bolezen ponovila Razingerjevi, a zdaj je vse v najlepšem redu. Upam, da bo tako tudi ostalo," se nadeja trener.

Fabjanova jezna, ker jo je ponoči zeblo

Veliki adut v sprintu, bo Vesna Fabjan, ki naj bi bila končno zdrava, da se ji forma vzpenja, pa je dokazala na zadnji tekmi svetovnega pokala. Tako kot reprezentančne kolegice pa tudi ona po prvi noči ni imela razlogov za posebno dobro voljo: "Noč je bila kratka. Nekaj opreme smo dobili šele ponoči, svoje je dodala časovna razlika, po vrhu vsega me je še zeblo, kar me je najbolj jezilo. Tudi vstala sem zgodaj. Upam samo, da danes vsaj smuči pridejo, da obnovim svoj mišični tonus, ki ti ga vzamejo selitve. Česa več pa, kar se tiče forme, zdaj ne more več narediti," se nadeja Fabjanova.