Če si je še leta 2012 zadnjo dirko sezone ogledalo 500 milijonov gledalcev, je bilo zanimanje v sezoni 2013 bistveno manjše. Kot so zapisali v poročilu podjetja Global Media Report, je sklepna dirka pred male ekrane zvabila kar 50 milijonov gledalcev manj.

Prvi mož formule 1 Bernie Ecclestone razloge za to vidi predvsem v dejstvu, da je bila lani na koledarju dirka manj, a obenem priznava, da je ljudi od ogleda drugega dela sezone odvrnil tudi Vetllov niz nepremagljivosti. Voznik Red Bulla je namreč vpisal kar devet zaporednih zmag, v celotni sezoni pa 13.

Največji upad gledanosti so sicer zabeležili na Kitajskem, kjer so se prenosi dirk preselili z nacionalne televizije na lokalne postaje. Posledično je formula 1 izgubila 30 milijonov gledalcev. Porazne številke so beležili tudi v Franciji, kjer je še pred dvema letoma najboljše dirkače na svetu spremljalo 27 milijonov gledalcev, lani pa le še 17.

Za manjši optimizem so sicer poskrbele ZDA, Velika Britanija in Italija, kjer je priljubljenost športa nekoliko narasla, so še zapisali pri Autosportu.