Pop TV poroča, da je bil Massiju v nedeljo v Kranjski Gori, kjer je potekala 50. Zlata lisica, izročen sodni poziv. Na jeseniško sodišče bo moral zaradi groženj, ki jih je pred slabima dvema letoma na finalu svetovnega pokala v Schladmingu izrekel Ferkovi, kateri naj bi takrat grozil z nasiljem, slovenska smučarka pa naj bi se zato celo ustrašila za svoje življenje.

»Maruša Ferk je bila 12.3.2012 deležna groženj zoper njeno življenje in telo. Grožnje so bile verbalne in s strani gospoda Massija, bile pa so tako resne, da se je Ferkova počutila ogroženo, prestrašeno ter ponižano, in to dalj časa. Maruša Ferk je želela zaplet sprva rešiti interno, zato je grožnje pisno prijavila Smučarski zvezi Slovenije, kjer pa so ji odgovorili, da zoper Massija ne morejo ukrepati, ker z njim nimajo sklenjene pogodbe, svetovali pa so ji, naj se zato sama obrne na ustrezne organe, kar je nato že tistega marca tudi storila. Ferkova kljub vsemu še vedno želi vse rešiti v športnem duhu, a želi dobiti zagotovilo, da v prihodnosti ne bo več deležna podobnih groženj in bo imela mir ter se bo lahko posvečala le tekmovanju. Tudi v športu je namreč potrebna ničelna toleranca do nasilja nad drugimi, ne glede na to, kdo je povzročitelj,« je za 24ur.com povedal odvetnik Ferkove Boris Kanduti.

Massi je zahteval več spoštovanja do Mazejeve in Poljanškove

Do incidenta v Schladmingu je prišlo, ker je Massi od Ferkove zahteval, da naj pokaže več spoštovanja do članov ekipe Tine Maze, predvsem do Mazejeve in fizioterapevtke Nežke Poljanšek, pri tem pa naj bi prestopil tudi mejo dobrega okusa in se lotil celo groženj.

»Ne vem, za kaj gre. Nisem in nismo v nobenem sporu z Marušo Ferk, takrat pa sem ji rekel, da se mora naučiti pozdraviti Tino Maze in našo fizioterapevtko Nežko Poljanšek, ki je starejša od nje,« je danes na Brniku ob odhodu v Soči Massi za MMC na kratko pokomentiral zaplet, groženj pa se očitno ne spomni.

Čeprav postopek traja že skoraj dve leti, pa je »vrhunec« doživel ob najbolj nepravem času, saj bi bilo bolje, da bi se vsi vpleteni v teh dneh osredotočali le na olimpijske igre. Kako bodo nesoglasja v slovenskem taboru reševali v Sočiju, bo jasno v prihodnjih dneh.