Velenjski rokometaši so po sedmih tekmah v skupinskem delu na četrtem mestu: na dosedanjih tekmah so dvakrat premagali tekmece iz švedskega Halmstada in enkrat iz španskega Logrona, izgubili pa v obračunih proti igralcem iz nemških Flensburga in Hamburga, danskega Aalborga ter Logrona. V skupini D vodi HSV z 12, sledijo Flensburg-Handewitt z 11, Aalborg z osmimi, Gorenje s šestimi, Naturhouse La Rioja je zbrala štiri, Drott iz Halmstada pa eno točko.

Zvezdniški HSV z Duvnjakom na čelu

V Šaleško dolino prihaja ena najbolj imenitnih evropskih ekip, v njej so izvrstni posamezniki, udaren mož pa je zagotovo hrvaški srednji igralec Domagoj Duvnjak, najboljši igralec leta 2013 v izboru Mednarodne rokometne zveze (IHF) in član idealne ekipe na nedavnem evropskem prvenstvu na Danskem. Velenjski trener Ivan Vajdl bo imel na sredinem dvoboju na voljo vse svoje igralce, nekaj zdravstvenih težav ima zgolj vratar Benjamin Burić, ki je imel v zadnjih dneh bolečine v križu.

"Pred nami je zahtevna naloga, v teh dveh dneh pa se bomo skušali maksimalno pripraviti za ekipo iz zgornjega dela evropskega klubskega rokometa. O izjemnih posameznikih nemške zasedbe iz Hrvaške, Španije in Danske, ki so bili nosilci igre svojih reprezentanc na januarskem evropskem prvenstvu na Danskem, ni treba izgubljati besed, v vsakem primeru bomo dali vse od sebe. Upam, da moji varovanci ne bodo podlegli pritisku, hkrati pa se nadejam, da do tekmecev iz Hamburga ne bodo imeli tako previdnega in strahospoštljivega odnosa na igrišču, kot so ga imeli na prvi medsebojni tekmi v Nemčiji. Ključ do uspeha bo igra v obrambi, tudi na sredini tekmi, tako kot na vseh drugih, pa gremo na zmago, čeprav bo zavoljo izjemne kakovosti Hamburga težko dosegljiva," je pred bližnjo mednarodno tekmo dejal velenjski trener Vajdl.

Slovensko-nemški klubski obračun se bo v sredo v Rdeči dvorani pričel ob 20. uri, na njem pa bosta pravico delila Norvežana Oyvind Togstad in Rune Kristiansen.

Velenjska ekipa bo po obračunu s Hamburgom igrala še dve tekmi: 16. februarja bo gostovala pri Aalborgu, 22. februarja pa bo gostila Flensburg-Handewitt. V tekme na izločanje se bo uvrstila v primeru, če bo osvojila enega od prvih štirih mest v svoji skupini.